Vi på iAkuten.se har som ambition att alltid erbjuda en hög nivå av service åt våra kunder och därför arbetar vi efter nedanstående köpvillkor. Vid frågor eller oklarheter, kontakta oss gärna på info@iakuten.se.

Priser

Alla priser är i SEK inkl moms. Priset som gäller är det som är angivit den dag då beställningen slutförs. Eventuella fraktkostnader redovisas innan bekräftat köp.

Beställning

Alla beställningar sker via denna butik på Internet. Vi accepterar ej beställningar via telefon, fax eller vanlig e-post. Vissa produkter har ett minsta beställningsantal. Vi förbehåller oss rätten att logga ditt IP-nummer vid beställning. iAkuten.se behandlar personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Betalning

På iAkuten.se kan du välja mellan flera olika betalningsmetoder. Välj den metod och leverans som passar dig bäst när du kommer till kassan, innan du bekräftar köpet. Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Kortbetalning: Vi accepterar de vanligaste betalkorten t ex Visa och Mastercard. Kortbetalningen sker över en säker uppkoppling med SSL-kryptering via PayPal.

Fraktavgift

Frakt tillkommer med en fast avgift på 29,00 kr om du handlar för under 300,00 kr, oavsett vikt. Välj önskad betalningsmetod och leveranssätt vid kassan, innan du bekräftar köpet.

Postpaket: Levereras sker till ditt närmsta postkontor eller utlämningsställe. Posten skickar en avi till angiven adress varefter du själv kan hämta ut paketet när du finner det lämpligt.

Transportskada

Om varan kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, ska du omedelbart anmäla detta till oss. Vi skickar för närvarande endast produkter inom Sverige.

Outlösta paket

För paket som inte löses ut hos Posten inom 30 dagar, förbehåller sig iAkuten.se rätten att debitera kunden för vår fraktavgift samt Postens returfrakt till oss.

Reklamation

Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig kontakta oss på info@iakuten.se för vidare instruktioner.

Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 14 dagar. Vid återsändelse av en felaktig eller skadad vara står iAkuten.se för frakten och eventuell ersättningsleverans. Varan ska återsändas väl emballerad och i originalförpackning med bifogad beskrivning av felaktigheten. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig.

Reparation

1. iAkuten ansvarar ej för information, kontakter, program, spel, bilder och annan media som är lagrad på inskickad enhet. Vi har som mål att aldrig radera något innehåll på enheten men om reparations eller testprocessen kräver att nämnda åtgärder vidtages förbehåller vi rätten att göra så utan att nödvändigtvis informera om detta. Vi rekommenderar alltid att ni som kund gör en fullständig back-up på er enheten innan den skickas in för att ni själva ska ha säkerheten att ha kvar er värdefulla information om oväntade åtgärder skulle behöva tilltas.

2. Vid fukt/vätskeskador kan vi aldrig garantera att alla uppkommna fel kan lagas. På fukt/vätskeskadade enheter kan dessutom gamla eller nya fel uppkomma i efterhand. Dessa fel kan iAkuten inte hållas ansvariga för och dessa fel täcks ej utav garantin såvida den fysiska delen har blivit utbytt. Det är även möjligt att nya fel uppkommer på fukt/vätskeskadade enheter i samband med reparation och/eller montering, iAkuten avsäger sig ansvar för även dessa potentiella fel.

3. Vissa fel kan endast åtgärdas genom att mjukvaran på telefonen uppgraderas, nergraderas eller att inställningar fullt återställs. I dessa fall är det troligt att information, filer och media som är lagrad på telefonen raderas. Dessutom kan en annan mjukvaruversion än den som enheten blev inskickad med behövas installeras. iAkuten kan inte hållas ansvarig för förlorad data i samband med dessa åtgärder.

4. iAkuten kommer som regel att behålla alla utbytta delar på de enheter som repareras. Om ni som kund vill ha tillbaka en eller flera av de utbytta delarna är det ert ansvar att meddela oss om detta i samband med att telefonen skickas in. Efter att telefonen skickas tillbaka till er kommer de utbytta delarna att tillhöra iAkuten och kasseras för miljövänlig återvinning.

5. iAkuten förbehåller sig rätten att skicka tillbaka en inskickad enhet i samma skick som den mottogs i om den inte går att reparera eller om kontaktperson inte kan nås. iAkuten förbehåller sig även rätten att ej laga en inskickad enhet om den bedöms som ej reparationsbar. I dessa fall står iAkuten för frakten tillbaka till den angivna adressen. Reparationskostnaden kommer även att betalas tillbaka till belastat konto utav iAkuten.

6. Handhavande fel eller utomstående orsaker vilka ger upphov till fel så som fuktskada, vätskeskada, stötskada, tappskada, m.m täcks inte utav iAkutens eller tillverkarens garantier och dessa fel bekostas av kund i fråga.

7. iAkuten ansvarar endast för att reparera felen som anges vid registrering. Om ytterligare fel upptäcks under reparations eller testprocessen kommer iAkuten att kontakta angiven kontaktperson för information om de ytterligare felen och om en eventuell prisjustering.

8. Om en enhet som lämnas eller skickas in till iAkuten eller samarbetspartner inte kan lagas på i den lokala verkstaden förbehåller sig iAkuten rätten att skicka denna enhet till huvudverkstaden eller eventuellt en extern verkstad. Detta medför en förlänging utav behandlings och/eller reparationstiden och eventuellt en annan totalkostnad för reparationen.

9. iAkuten kommer ej att belasta kunden med en ytterligare kostnad utan att kunden först kontaktas och godkänner den nya kostnaden skriftligt. En ny kostnad kan t.ex. tillkomma då ett eller flera fel upptäcks under reparations eller testprocessen. Om den nya kostnaden inte godkäns utav kunden kommer endast det felet som enheten har blivit registrerad för och betalad för lagas. Om informationen och betalningen som angavs och genomfördes för den inskickade enheten är felaktig har iAkuten rätt att skicka tillbaka telefonen utan att reparera den mot fraktkostnad.

10. Om ett eller flera fel endast kan repareras genom att kretskortet på mottagen enhet byts ut kommer information, media och övrig data ej att vara kvar efter reparationsprocessen. iAkuten kan inte hålla skyldig för förlorad information eller data.

11. Vid köp av reservdelar från iAkuten gäller endast en mottagningsgaranti. Denna garanti omfattar att produkten som iAkuten säljer fungerar vid mottagande. iAkuten ger ingen längre garanti på reservdelar då iAkuten inte kan hållas ansvariga för behandling av såld produkt utav konsument. Felaktig behandling kan leda till att produkten omgående eller i efterhand skadas eller får nedsatta funktioner.

12. Reparationstiden varierar beroende på vilken skada enheten har ådragit. iAkuten har alltid som mål att skicka tillbaka mottagna enheter inom 24h men om en enhet kräver längre reparations och/eller testtid, eller om nödvändiga delar saknas, kommer tiden för reparationsprocessen att förlängas.

Ångerrätt + 100% Nöjd kundgaranti!

Förutom reglerna i Distansavtalslagen tillämpar iAkuten.se att du kan ångra ditt köp inom 10 dagar från mottagandet, utan att ange någon anledning (gäller ej reparationer). Varan måste returneras i oanvänt skick och originalförpackning.

Kontakta oss på info@iakuten.se för vidare instruktioner. Köpesumman återbetalas i sin helhet senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan. Du som kund står själv för returfrakten. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav.

Force Majeure

iAkuten.se är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet.

Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Övrigt

iAkuten.se reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av tekniska data som är utanför vår kontroll.