Vad utför ni för service?

iAkuten är en servicepoint för alla Appleprodukter. Vi lagar det mesta när det kommer till iPhones, iPads och iPods. De vanligaste reparationerna kan du hitta här.

Hur går jag tillväga för att reparera min iPhone hos iAkuten?

Lämna in din telefon i vår butik och verkstad. Vår butik och verkstad ligger i centrala Lund. För att få din produkt lagad fortast möjligt är det här alternativet det bästa. Du behöver bara komma in till oss, fylla i dina uppgifter och ange skada på enheten och därefter behandlar vi den efter vårt kösystem. Packa och skicka in din telefon med Posten. Bor du långt ifrån Lund eller har du inte tid att besöka oss? Du kan när som helst skicka din skadade telefon till oss. Vi försöker alltid att behandla inskickade enheter inom 24h.

Vad täcker/vad täcker inte er reparationsgaranti?

Om inget annat anges gäller 90 dagars garanti på alla utförda reparationer hos oss. Vår garanti täcker det arbete som vi på iAkuten.se utför och de delar vi byter ut 90 dagar framåt från reparationsdagen. Handhavandefel, stöt-, tapp- eller fuktskador går däremot aldrig på garanti.

Raderas informationen (kontakter, bilder, appar, anteckningar, SMS, m.m) i min telefon när jag får den lagad hos iAkuten.se?

Vi tar aldrig bort någon information om det inte är nödvändigt. Vi rekommenderar däremot att all information sparas på er dator innan ni skickar in telefonen. Om problem skulle uppstå med mjukvaran är det troligt att vi behöver återställa telefonen och då kan information försvinna.

Min telefon har blivit fuktskadad! Kan ni laga det?

Fuktskador är ofta svåra ett reparera. Fuktskador kan visa sig på flera olika sätt, från ljusa fläckar på displayen till att en eller flera funktioner slutar fungera. Vi har verktyg och utrustning för att behandla fuktskador och lyckas reparera de allra flesta vi får in. Chansen är stor att vi kan laga din också.

Hur lång tid tar det att få sin telefon lagad hos iAkuten?

De vanligaste standardfelen så som sprucket glas, batteribyte, sprucken baksida eller framsida, repareras inom 24h. Mer avancerade fel och fel som behöver långtidstestas, tar längre tid. Utöver det tar postens transport oftast 1-2 arbetsdagar.

Vad använder ni för delar vid reparationer?

Vi köper in våra delar från leverantörer som vi har haft god kontakt med. Delarna som vi använder har vi personligen testat och av erfarenhet vet vi att de håller en hög kvalité. Om inget annat anges, används originaldelar, d.v.s. de nya, utbytta, delarna är precis likadana som de delar som telefonen kom med när den var ny.

Är ni auktoriserade av Apple?

Nej, det är vi inte. Vi är en helt fristående reparationskedja som inte har någon koppling över huvud taget till Apple. När vi reparerar din enhet så bryter vi oftast garantin som tillverkaren av produkten ger. Har du ytterligare frågor om detta rekommenderar vi att du kontaktar tillverkaren av din produkt eller någon av oss på iAkuten.se.