logo
Välkommen till iAkuten.se's blogg! Här skriver vi om allt som har att göra med iPhones, Apple, mobiltelefoni, våra nya produkter och om oss själva! Bloggen uppdateras regelbundet med information som är viktig för just Dig!
Inlägg

iPhone tappad i vatten? Fuktskada som följd? Vad gör man?

OBS: Vi hjälper gärna till att svara på frågor gällande fuktskador och vad man bör göra om en skada har skett. Vi har märkt att vissa frågor är väldigt vanliga. Dessa frågor är samlade längst ner i detta inlägg. För er och för vår skull, läs ”Vanliga frågor” innan ni kontaktar oss. Detta sparar båda parterna tid på.

iAkuten hjälper
Elektronik och vatten går inte hand i hand, särskilt inte så pass känslig elektronik som sitter inuti dagens iPhones.
Mobiltelefoner blir lätt vattenskadade vilket kan leda till en mängd olika fel.
Just med vätskeskador kan man aldrig riktigt vara säker på hur telefonen kommer fungera i efterhand, mycket beror på vad för fukt telefonen har råkat ut för. Det absolut värsta är salt havsvatten och sockerhaltiga vätskor.

 

Hur lätt kan min iPhone bli fuktskadad?

Oftast krävs det inte mycket fukt eller vätska för att en iPhone ska ta skada. Telefonen behöver inte ens komma i direkt kontakt med vatten för att bli vätskeskadad.
Att ha telefonen liggande i ett badrum medan ångan från en varm dusch fyller rummet kan vara nog för att påverka telefonens funktionalitet. Att prata i eller använda telefonen utomhus i regnigt väder kan också leda till att den blir fuktskadad.

Å andra sidan har vi också varit med om fall där telefonen har blivit doppad i vatten men ändå klarat sig från skador.
Mycket beror på efterbehandlingen.

 

Vad kan jag göra om min telefon har blivit utsatt för fukt/blivit fuktskadad?

Det första och absolut viktigaste punkten man bör tänka på är att stänga av telefonen och låta den vara avstängd.
Sannolikheten att telefonen får allvarliga och permanenta skador ökar om det finns en spänning över komponenterna på kretskortet. Om man stänger av iPhonen och tar ut batteriet går det ingen ström genom hårdvaran.
Såhär tar man ut batteriet från en iPhone 4/4s

Man bör ha telefonen vilande utan batteri och baksida i minst sex timmar för att låta fukten/vätskan avdunsta. Att föna väldigt försiktigt med en hårtork eller varmluftspistol kan snabba på processen. I dessa fall är det viktigt att man inte använder för hög värme eller värmer på en och samma punkt en längre tid. Man ska inte heller nudda kretskortet med hårtorken/värmepistolen.

Att sätta telefonen i mikrovågsugnen är definitivt det sämsta man kan göra. Mikrovågorna är ännu mer skadliga för telefonen än vad fukt är.
Varmluftsugn är också en dålig idé.
Även att lägga telefonen i en skål med ris är i praktiken lönlöst. Ris suger åt sig vatten och där med bör den teoretiskt ”rensa” fukten i telefonen. Så är inte fallet. Den minimala mängd fukt som räcker för att kortsluta kretsar inuti telefonen är så liten att risets uppsugningsförmåga inte är till mycket hjälp.
Naturlig och långsam avdunstning är det säkraste kortet när det kommer till att efterbehandla fuktskador.

Fuktskadad iPhone Komponenter på kretskortet till en iPhone har blivit fuktskadade. Fuktskadans utseende påminner mycket om mögel.

 

Fuktskadad iPhone Det krävs inte mycket fukt för att orsaka allvarliga fel

 

Efter att telefonen har fått stå i minst sex timmar har man två val:
- Chansa och prova att sätta igång telefonen
- Skicka in den till iAkuten för felsökning av fuktskada

Om fukten inte har avdunstat eller om någon komponent redan har tagit skada av fukten, kommer telefonen med största sannolikhet att förvärras om man försöker starta den.

Skickas iPhonen in till oss börjar vi alltid med att rengöra kretskortet med särskilda kemikalier och utrustning som är gjord för att rengöra fuktbeläggningar.
Med hjälp av detta lyckas vi få liv i merparten av alla inskickade telefoner.
Dock händer det ofta att batteriet redan har kortslutits p.g.a. fukten och där med behöver bytas.

Ett inte helt ovanligt felmeddelande som ibland kan dyka upp på iPhones lyder:
”Laddning med det här tillbehöret stöds inte”
Detta varningsmeddelande beror på att USB sladden är skadad/icke original, laddningskontakten har blivit skadad eller att telefonen är fuktskadad. I de flesta fall gäller det sistnämnda alternativet.

En sista sak man bör ha i åtanke gällande fuktskador är att rost bildas både snabbt och lätt om man inte rengör kretskortet. Rost sprider sig i sin tur väldigt fort på de olika metallerna inuti telefonen. För att förhindra spridningen bör man få telefonen undersökt så tidigt som möjligt efter en eventuell fuktskada.

Allmän information om att laga iPhone kan hittas i ett separat blogginlägg.

 

Vanliga frågorFrågor & Svar:

1.
F: Jag har tappat min telefon i vatten (hav, toalett, handfat, hink, pöl, pool) och nu  upplever jag en eller flera fel. Hur får jag den reparerad hos er?
S: iAkuten tar emot enheter från hela Sverige. Om du inte har möjlighet att besöka vår butik i Lund kan du skicka telefonen till oss med Posten. Navigera in på www.iakuten.se, välj ”Reparationer” uppe i vänster hörn och därefter din telefonmodell. Om du har en specifik skada, t.ex. att hemknappen inte fungerar eller att telefonen inte laddar, välj då den angivna reparationsartikeln. Har enheten fler än ett fel eller om felet är ospecifikt,  t.ex. att telefonen inte startar över huvudtaget, välj då reparationsartikeln ”Felsökning”. Här finns information om vad som händer i samband med en felsökning samt instruktioner för inskick.

 

2.
F: Vad kan jag själv göra om min telefon har blivit fuktskadad?
S: Som nämn i blogginlägget ett par paragrafer upp så finns det få saker en ”vanlig” användare kan göra. Det bästa är att skicka in enheten så fort som möjligt för rengöring och sanering av fukt. Ju mer tid som går desto större är chansen att permanenta skador uppstår.
Om man trots allt inte vill skicka iväg telefonen för reparation bör enheten luftas i hopp om att fukten ska avdunsta. Ta loss SIM-hållare och om möjligt baksida och batteri.

 

3.
F: Min iPhone har blivit fuktskadad. Hur mycket kostar det att få enheten reparerad?
S: Reparationskostnaden beror på olika faktorer – det finns alltså ingen fast kostnad för reparation av fuktskada.
Priset beror på telefonmodell, vad för fel som har uppkommit och vilka delar/komponenter som har blivit skadade. I regel brukar en fuktskadereparation kosta 600-1.200:- för iPhone 4/4S och 700-1.400:- för iPhone 5. Detta prisintervall är det genomsnittliga prisintervallet, det betyder att priset även kan bli högre eller lägre beroende på skada.

 

4.
F: Vad kostar det att få telefonen undersökt? Behöver jag betala om ni inte kan laga telefonen?
S: En felsökning, oberoende skada, kan beställas via vår hemsida. Denna felsökning kostar 1:- ex frakt och det är just denna reparation vi rekommenderar när en fuktskada har skett. En felsökning innebär att vi undersöker den inskickade telefonen varefter vi återkommer med en rapport över vilka delar som har blivit skadade och behöver bytas samt vad priset för detta uppgår till. Se mer information under fråga 1.
Om vi inte kan reparera den inskickade enheten kommer ingen kostnad att debiteras utöver felsökningsavgiften på 1:- + frakt.
OBS: En felsökning måste beställas via vår hemsida innan telefonen skickas till oss. Om detta inte görs kommer ordern inte att registreras i vårt system och där med  faller den bort i reparationsprocessen.

 

För snabbast svar rekommenderas mejl eller telefonkontakt.
Mejl: info@iakuten.se
Telefon: 046 – 27 26 000

 

 

iAkuten.se - iPhonereparationer i Lund, Malmö och via internet

Inlägg skrivet 22 augusti 2012 i Allmänt, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S  •  253 kommentarer

Read the 253 responses to iPhone tappad i vatten? Fuktskada som följd? Vad gör man?

 1. Frida

  5 september, 2012

  Hej
  råkade doppa min mobil i vatten men har haft den i rispåse i ca 2-3 dygn och fungerar som den ska, dock så ser man att där är fukt bakom/i skärmen.. ganska störande..

  är det skärmbyte som gäller då? eller? vad kostar det

  mvh

  Svara

  • iAkutenAdmin

   6 september, 2012

   Hej Frida!

   Vad bra att du fick igång telefonen.
   Precis som du säger behöver man byta ut hela framsidan. Fukten har nämligen letat sig in mellan glaset och LCD:n och då finns det inga andra alternativ än att byta ut hela fronten.
   Frontbyte av iPhone 4/4S kostar 1299:- för originaldelar alt. 899:- för icke-original.

   Om övriga frågor uppstår får du gärna svara på det här meddelandet eller mejla oss på info@iakuten.se.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

   • xona

    31 januari, 2013

    hej! jag tappade min iphone i vatten i måndags, vad ska ja göra? borde ja verkligen ta in den på tele2, kan dem märka att de e vatten,?! för ha en del vänner när de skickat in iphonen som ha me vatten att göra, kompisarna lät de torka i en, två dagar, sen helt plötsligt såg tele2 att den nt funkar, och skickade ba en ny, är de möligt?

    Svara

    • iAkuten

     19 februari, 2013

     Hej!

     Vilka skador har uppkommit på telefonen?
     Ja, en verkstad kan i cirka 9 fall av 10 se om en telefonen har blivit fuktskadad/tappad i vatten.
     Tele2 skickar endast en ny telefon till dig om du har försäkring på den då fuktskador inte täcks av garantin.
     Du kan även kontakta ditt hemförsäkringsbolag och höra om deras försäkring täcker skadade mobiltelefoner. Om dessa två alternativ inte är aktuella så är du välkommen att köpa en felsökningsreparation (1:- ex frakt) via vår hemsida och därefter skicka telefonen till oss. Då tar vi oss en grundlig titt på den och återkommer därefter med ett totalpris för fullständig reparation.

     Mvh,
     iAkuten.se

     Svara

 2. Mukhtar alameri

  13 september, 2012

  Tjena! jag tappade min iphone 4 i vatten och tyvärr ser det ut som den inte kommer kunna återupplivas. vad jag undrar är om man på något sätt kan komma åt minneskortet och föra över allt som var där trots att den är död? tyärr har jag inte använt iCloud eller lagt över bilderna och allt annat på datorn…

  mvh mukke

  Svara

  • iAkuten

   13 september, 2012

   Hej!

   Dessvärre finns det inget sätt att komma åt minnet om telefonen är helt död.
   Däremot lyckas vi oftast återställa fuktskadade iPhones antingen helt och hållet eller i alla fall till den grad att man kan ansluta den till iTunes och där med överföra bilderna.
   Skicka ett mejl till oss på info@iakuten.se så återkommer vi med vidare instruktioner :-)

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 3. Charlotte

  23 oktober, 2012

  Hej!
  Jag har en IPhone 4 som när den var två månader gammal tappades i toaletten. Den dog direkt!
  Nu, en månad senare så hoppar den igång! MEN efter ett tag dör den igen. Nu har jag skruvat isär den och bytt batteri först funkade den inte. Jag tog isär den igen och tog bort ett par av skyddsplåtarna och rengjorde lite med torra tops! Skruvade ihop den igen och vips så hoppade den igång! Jag la den på laddning men efter en stund så kom varning om överhettning, skärmen blev grå och jag slog av den. Nu är den död igen!
  Hjälp!! Jag vägrar ge mig, den går ju igång!!!

  Svara

  • iAkuten

   24 oktober, 2012

   Hej Charlotte!

   Som tidigare nämnt så kan fel uppkomma både direkt eller längre fram i tiden när en enhet blir fuktskadad.
   Vissa fel kan även övergå med tiden medan nya fel uppkommer efterhand.
   I ditt fall är det troligt att detta fel inte kommer gå över efter hand. Felet du beskriver låter som om en specifik komponent på kretskortet som styr strömfördelningen har blivit skadad eller kortsluten. Just vid kortslutningar händer det ofta att delar av telefonen blir varma/överhettade.
   Överhettningsfel är särskilt problematiska då man inte kan vara säker på vilken komponent som har blivit skadan innan enheten har felsökts.

   Det jag kan tipsa om är att skicka in telefonen till oss för en felsökning. Då tar vi reda på vad som behöver göras och återkommer därefter med ett kostnadsförslag.
   Utan en felsökning kan jag tyvärr inte ge ett mer specifikt svar.

   Svara

 4. Jenny

  7 november, 2012

  Jag låg ner och pratade i telefon, började gråta och tänkte inte på att tårar rinner neråt. Efter ett tag bröts samtalet och sen blev telefonen helknäpp. Jag fattade inte förrän flera timmar senare att det förmodligen kommit tårar in i iPhonen. Det här är några dagar sen och den har fått ligga i rislåda, men när jag testar att sätta igång den är den fortfarande lika knepig. Det är som att vissa delar av pekskärmen inte fungerar. Det går alltså inte att skriva, för en hel rad på tangentbordet reagerar inte. Det är också svårt att stänga av den efter ett test, eftersom glidknappen för att stänga av ligger på ett ställe som inte är helt med på skärmen. Är det kört?

  Svara

  • iAkuten

   8 november, 2012

   Hej Jenny!

   Om telefonen fungerar väl förutom just touchproblemet så är det troligt att det räcker med ett frontbyte. Antagligen har fukten endast orsakad skada vid touch-kontakten och om frontmodulen (touch, glas och LCD) byts ut så bör telefonen fungera återigen.
   Jag skulle vilja rekommendera dig att komma in med telefonen till vår verkstad alt. skicka den till oss för en felsökning.
   Felsökningen är kostnadsfri om telefonen lämnas in i vår butik i Lund annars kostar den 1:- ex frakt via vår hemsida.
   Efter att vi har felsökt telefonen återkommer vi med ett kostnadsförslag för att reparera den. När vi meddelar kostnadsförslaget kan du antingen välja att få telefonen reparerad eller återsänd utan extra kostnad.
   Om övriga frågor dyker upp skulle jag vilja tipsa dig om att mejla oss på info@iakuten.se. På det sättet kan vi snabbare besvara dina frågor :-)!

   Svara

 5. Ida

  24 november, 2012

  Hej!
  Igår så tappade jag min knappt 2 veckor gamla Iphone 4s i toan, det tog 5-6 sekunder innan jag fick upp den. jag torkade genast av den så gott jag kunde, även i alla hål/kontaktuttag som fanns. jag provade att sätta på den men ingenting hände förutom att ficklampan började blinka lite ett tag. jag tog ut simkortet och lät den ligga en stund och på kvällen så började ficklampan lysa i några minuter igen helt knäppt! Jag hade inställt alarm varje kväll kl 22.00 på mobilen och på kvällen kl 22.00 så började alarmet sättas igång men skärmen var helt svart så jag sänkte ljudet och då stängdes alarmet av. Senare så la jag iPhonen i en rispåse och nu har den legat där i ett dygn och den funkar fortfarande inte. Jag har också sätt att det är en röd ruta i laddningsuttaget och kanske också i hörluraruttaget.
  Vad är det bästa tipset ni skulle rekommendera mig nu? Vänta och hoppas på att den fungerar imorron eller att skicka in den till er? och hur mycket skulle det kosta att skicka in den för undersökning hos er? och hur mycket skulle det kosta om jag fick den på lagning? Jag har ingen försäkring på den..
  Tacksam för svar // en väldigt ledsen 15-åring

  Svara

  • iAkuten

   26 november, 2012

   Hej Ida!

   Att ficklampan började blinka beror på att kontakten till kameran troligen har kortslutits av fukten.
   Om larmet gick igång tyder det på att det ändå finns liv i telefonen vilket är positivt. Om telefonen fungerar, d.v.s. att larm ringer, samtal kan tas emot, telefonen känner av när laddningskontakt ansluts, men om skärmen är svart så bror det med största sannolikhet på att displaykontakten har blivit skadad. I detta fall behöver fronten bytas ut, om inga övriga fel finnes.

   Vi skulle vilja rekommendera dig att skicka in telefonen för en felsökning (1:- ex frakt) så tar vi oss en närmare titt på den. Därefter hör vi av oss och berättar vilka fel som har hittats och även ett totalpris för reparation av dessa fel.
   Felsökningsreparationen och instruktioner för inskick hittar du här:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4s/4s-felsökning

   Mvh,
   iAkuten

   Svara

 6. Evi

  25 november, 2012

  Hej! Fick på nåt sätt lite vatten över min iphone5 och när jag ringer till nån så hör dom mig väldigt bra men jag hör dom väldigt dåligt,som om jag håller luren för långt bort från munnen,kan det vara en fuktskada och hur löser jag det i såfall?

  Svara

  • iAkuten

   3 december, 2012

   Hej Evi!

   Vattnet har troligen letat sig in till samtalshögtalaren och där med försämrat ljudet.
   Om det inte blir bättre efter att vattnet har torkat/avdunstat så behövs samtalshögtalaren bytas.
   Mejla oss på info@iakuten.se för vidare information.

   Svara

 7. Malin Lindblom

  29 november, 2012

  Hej!
  Jag var ute med hunden i snön med öppen ficka så att en del snö kom in i min ficka där min iPhone 5 låg. Så fort jag märkte att det kommit in snö vid mikrofon, hörlursuttag och laddningsanslutning så försökte jag ta bort så mycket som möjligt. Sedan stoppade jag in iPhonen i en torr vante i min väska. När jag kom hem var det mesta torkat. Telefonen har fungerat perfekt i 6-7 timmar nu utan några misstankar om fukskada el. dylikt. Att ta emot samtal och ringa upp personer fungerar också utan problem. Nu har jag lagt den i rispåse som sista utväg. Så det behöver väl inte vara några problem?

  Svara

  • iAkuten

   3 december, 2012

   Hej Malin!

   Det verkar som om din telefon har klarat sig ganska bra trots omständigheterna.
   Om den fortfarande fungerar felfritt så bör den göra så även i fortsättningen.
   Det är oftast när telefonen blir doppad i eller täckt med vatten som fuktskador uppstår. Vid kontakt med mindre fukt, så som snö, är sannolikheten att enheten skadas förhållandevis liten.

   Svara

 8. Josefin

  10 december, 2012

  Hej!
  Jag skulle gå hem en dag från skolan då jag tappar min iPhone 4 i snön.
  Det kommer in snö som snabbt smälter i headsetet- uttaget. Jag stoppar in sladden i uttaget direkt efter eftersom den åkt ur när jag tappat mobilen. När jag kommer hem fungerar det inte att lyssna på musik utan headset. Det fungerar inte heller att ringa med då jag inte hör vad den andra personen säger, men den här mig.
  Jag stoppar mobilen i en påse ris och där står jag nu. Har läst att den ska ligga där länge men jag behöver dock telefonen imorgon.
  Hur löser jag detta?

  Svara

  • iAkuten

   11 december, 2012

   Hej Josefin!

   Som vi skrev i inlägget är påse-med-ris-tricket föga effektivt. Risets förmåga att suga åt sig fukt är aningen bättre än att låta enheten lufttorka men oftast rör det sig om så små mängder fukt att riset inte gör någon skillnad. Dessutom sitter fukten inuti telefonen där riset ändå inte ”kommer åt”.

   Felen som du beskriver beror troligen på att fukten har kortslutit en eller flera kontakter. Det troligaste är att headsetkontakten och samtalshögtalaren behöver bytas men vi kan dessvärre inte ge ett definitivt svar utan att undersöka telefonen.
   Dessa fel kommer inte ”gå över med tiden” därför skulle vi vilja rekommendera dig att skicka in din telefon för en felsökning (1:- ex frakt via vår hemsida). Om det visar sig att det är headsetkontakten och samtalshögtalaren som behöver bytas kommer den totala reparationskostnaden uppgå till 900:- ex frakt.
   Mejla oss gärna på info@iakuten.se så kan vi beskriva tillvägagångssättet tydligare.

   Mvh,
   iAkuten

   Svara

 9. Anna

  14 december, 2012

  Hej! Jag var ute och åkte skridskor för en vecka sedan då jag hade min iphone i ytterfickan. När jag kom in blev det kondens på mobilen och när jag skulle låsa upp den funkade inte touchen. I övrigt funkar den felfritt men endast vissa delar av skärmen reagerar. Så jag kan varken låsa upp eller stänga av mobilen. vad bör jag göra?

  Svara

  • iAkuten

   17 december, 2012

   Hej Anna!

   Det är sannolikt att touchens kontakt har blivit fuktskadad. Om endast vissa områden på touchen fungerar så är det troligt att, precis som du säger, fukt har kommit in i telefonen och orsakat skador.

   Som vi skrev i artikeln så finns det en liten möjlighet att en sådan här skada kan ”bli bättre” efter hand, dock är det inte särskilt troligt. Om felet fortfarande består efter 2-3 dagar är det nästan helt säkert att det är permanent.
   För att åtgärda det här felet behöver touchmodulen med all sannolikhet bytas ut. Vi på iAkuten kan självfallet utföra en sådan reparation. Navigera in på rätt iPhone-modell på vår hemsida för ytterligare information gällande en denna reparation.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 10. Eva

  27 december, 2012

  Hej!
  Jag har en iPhone 4 sedan ett år tillbaka, som fungerar hur bra som helst. Jag fick en Bose-högtalardocka i julklapp men min mobil får ingen kontakt med spelaren. När jag åkte elbutik sa de att min mobil var fuktskadad och att det var därför det inte fungerade. Finns det något jag kan göra och i så fall vad? Behövs den skickas in på lagning även fast alla annat fungerar som vanligt?! Tacksam för svar, hälsningar Eva

  Svara

  • iAkuten

   27 december, 2012

   Hej Eva!

   Jag antar att du ansluter din iPhone via bottenkontakten (laddningskontakten) till högtalaren?
   Det är inte ovanligt att just denna kontakt blir fuktskadad då den är öppen och oskyddad. Det kan stämma, precis som elbutiken säger, att högtalaren inte får kontakt med telefonen just p.g.a. att delar av kontakten är fuktskadade. Kontakten utgörs av 30 guldplätterade stycken och vissa av dessa används till laddning medan andra används till musiköverföring, som i ditt fall när du ansluter telefonen till högtalaren.
   Beroende på vilka av dessa 30 guldplätterade stycken som blir fuktskadade, uppkommer olika fel. Det kan t.ex. vara att telefonen inte laddar, inte kan kopplas till datorn eller inte kan anslutas till en högtalare.

   Du kan själv prova att rengöra bottenkontakten med en tunn borste, exempelvis en tandborste. Borsta kontakten försiktigt och var noga med att borsten är helt torr innan den kommer i kontakt med iPhonens laddningskontakt.
   Det finns en möjlighet att felet beror på något annat laddningskontakten dock är sannolikheten för det väldigt lågt. För att vi ska kunna ge ett definitivt besked behöver vi felsöka telefonen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 11. Ellen Björheden

  29 december, 2012

  Hej!
  Jag har en iPhone 4s som jag köpt med abonnemang till tele2 i Sverige. För närvarande bor jag i Bergen, Norge och det är ju en av de mest regniga städerna här i Norden så idag när jag var ute i regnet hade jag mobilen i en ficka i min ”vattentäta” jacka (tejpade dragkedjor, sömmar och allt). När jag kom hem igen gick jag raka vägen in på torkrummet och skulle hänga upp mina blöta kläder. Var lite fuktig om händerna när jag tog ur iphonen ut fickan så det fick några droppar på sig som jag torkade bort med en gång. När jag sedan är färdig och har tagit bort alla blöta kläder hör jag att det brusa högt ut högtalaren på den undre kortsidan.

  Det visar sig då att det är vatten kvar under ”skalet” som jag har som skydd på min iPhone och jag misstänker att vatten har tagit sig in via högtalaren i mobilen. Ibörjan fungerade högtalaren om jag t.ex. spelade mysik fast det brusade högt konstant ur den. Nu fungerar inte högtalaren alls och jag kan se mörka märken på skärmen av fukten som kommit in. Ingen av fuktindikatorerna (de röda) har ändrat färg. Kan inte tänka mig att det är särskilt mycket vatten som kommit in i mobilen… Om fläckarna på skärmen inte försvinner och högtalaren inte börjar fungera igen och jag vill få den lagad – fraktar ni då till Norge också? Ungefär hur mycket kan det kosta?

  Kan för övrigt inte stänga av mobilen heller eftersom den startar sig själv automatiskt igen. Just nu ligger den i en påse med ris.

  När jag märkte att högtalarna brusade fönade jag mobilen försiktigt under några minuter men jag ville inte gör det förmycket eftersom jag var rädd att jag skulle blåsa vattnet längre in i mobilen.

  Tack för svar!
  Ellen

  Svara

  • iAkuten

   7 januari, 2013

   Hej Ellen!

   Dessvärre krävs det inte mycket fukt för att skador ska orsakas på telefonen.
   Även om fuktindikatorerna inte är utlösta är det möjligt att delar av telefonen har blivit fuktskadade.

   Det går inte att ”torka” bort befintlig fukt. Om vi ska åtgärda felen kommer vi behöva byta ut de skadade delarna, d.v.s. frontmodulen och högtalaren.
   Ett paketpris på byte av dessa två delar uppgår till 1500:- men skicka gärna in telefonen för felsökning (1:- ex frakt). Då kontrollerar vi att fukten inte har orsakat övriga skador.
   Efter felsökningen kommer vi kontakta dig och berätta vad som behöver åtgärdas för att telefonen ska bli återställd.

   Ja, vi fraktar även till Norge :-).

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 12. Anton

  30 december, 2012

  Hej!
  Jag har en iPhone 4 som jag har badat med i Thailand. Alltså saltvatten!! Fick rådet att doppa den i sötvatten och sedan lägga den 24 Tim i en påse med ris, vilket jag gjorde utan resultat. Fortfarande stendöd, har ni några råd? Om hoppet är ute för den vill jag gärna veta om jag kan rädda bilderna och lägga över på min nya
  iPhone 5

  Svara

  • iAkuten

   7 januari, 2013

   Hej Anton!

   Just när det kommer till saltvattenskador sjunker sannolikheten att telefonen ska kunna återställas.
   Dock finns det fortfarande en mindre chans att återfå i alla fall viss funktionalitet eller att rädda bilderna.
   Beställ gärna en felsökning (välj modell och därefter ”Felsökning” på vår hemsida) för 1:- ex frakt. Då undersöker vi enheten och återkommer därefter med en rapport alternativt ett prisförslag.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 13. Nikki

  6 januari, 2013

  Hej!
  Min Iphone 4s har hakat upp sig på något konstigt sätt. Jag har inte tappat den eller någon vattenskada. Jag lyssnade på en låt på vimeo och nu så kan jag inte komma till startskärmen, inte stänga av den, kan inte byta sida eller något. Jag kan röra på skärmen och allt men inga knappar förutom volymknapparna fungerar. HJÄLP!

  Svara

  • iAkuten

   8 januari, 2013

   Hej Nikki!

   Oftast hjälper det att göra en s.k. hård omstart av telefonen.
   Om du håller in låsknappen (powerknappen, högst upp i högra hörnet) samt hemknappen i 10 sekunder så kommer telefonen stängas av och startas om.
   Det bör lösa ditt problem!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 14. Vickan

  9 januari, 2013

  Har tappat min telefon i en glas (klumpigt nog) och telefonen fungerar men vägrar ladda. Skulle då kolla under telefonen och se om det var något skräp i uttaget men ser då en röd prick. Kollade under mina vänners telefoner och dem hade ingen röd prick, innebär det att den är fuktskadad då?

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2013

   Hej Vickan!

   Pricken är en fuktindikator som p.g.a. sin röda färg tyder på att telefonen har blivit utsatt för fukt.
   Om telefonen fungerar i övrigt är det troligt att det räcker med ett laddningskontakts byte! Skicka gärna in telefonen för en felsökning till oss (1:- ex. frakt) och därefter återkommer vi med en rapport angående vad som behöver bytas!
   Troligtvis kommer en ny laddningskontakt åtgärda felet och då kommer priset för reparationen uppgå till 599:-.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 15. Salle

  11 januari, 2013

  Hej, jag tappade min lur i kaffet… dock var det bara 1/3 av min iphone som hamnade i muggen… tog ut den snabbt och då funkade inte lås knappen och även ljudet var borta.. torkade min lur med hårfönen ca 5 min sen satte jag luren i en påse ris o lät den ligga där ca 24-26timmar.. nu när jag startar den så funkar allt igen.. min fråga är dock om man ska låta den ligga o torka eller om det räcker med dom timmarna som den torkat?

  MVH
  Salle

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2013

   Hej Salle!

   Det är svårt att uppskatta hur länge en telefon behöver torka. Tiden beror direkt på hur mycket fukt som har kommit in i telefonen och det är omöjligt att bedöma.
   24h brukar generellt sätt räcka för mindre skador. Om din telefon fungerar i nuläget är det inte särskilt sannolikt att övriga fel kommer uppkomma.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 16. jossan

  17 januari, 2013

  hej, jag skulle dricka ur en vattenflaska idag. dum som man är så har man inte satt fast locket helt utan vattnet kommer på mina byxor istället. det kom en droppe på min högtalare på min iphone 4s som jag ägt i 4 månader. har inte haft nått broblem med den förut. den har tålt det mesta. t.om 4 meters fall från en trappa ner i stengolv.. jag torkade snabbt bort vattnet och provade högtalaren. den brusar.jag har stängt av den, tagit ut simkortet och lagt den i en påse med ris. ska vänta 3-4 dagar nu. om den inte funkar så undrar jag vad jag kan göra? högtalaren är ett måste för mig då jag lyssnar på musik, e inne på skype m.m varje dag. vad kan reparering kosta? jag behöver verkligen min mobil. tacksam för svar. ledsen 14 åring.. :(

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2013

   Hej Jossan!

   Om din högtalare inte blir bättre efter 24-48h torkning är det troligt att felet är permanent. I detta fall behöver högtalaren bytas ut.
   Om inga övriga fel hittas kostar denna reparation 499:-
   Jag utgår ifrån att du menar högtalaren som används vid uppspelning av musik och ringsignaler (och inte högtalaren som används under samtal). Kika på länken nedan för mer info:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4s/4s-musikhögtalare

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 17. Hugo

  23 januari, 2013

  Hej!
  För två dagar sen låg jag i badkaret och hade min iphone 4 bredvid mig. Kan ha använt den med lite blöta fingrar men jag tror inte att något leta sig in i något uttag. Trots detta har laddningen nu fått spratt, och när jag laddar den kan det funka i någon sekund, sen går den över till ”Laddning med det här tillbehöret stöds inte”. Vill prova allt som går här hemma, MEN jag vill inte ta ut batteriet då eventuella försäkringar inte kommer gälla då. Har läst på google som hade samma problem, och efter 2 månader började hans mobil fungera igen, hur vet jag om min kommer göra det? Kan jag veta om batteriet fått kortslutning? Eller måste jag pallra mig till en Teliabutik och punga ut 1500 i självrisk på en ny iPhone?
  Tacksam för svar.

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2013

   Hej Hugo!

   Om du får upp felmeddelande när vi försöker ladda telefonen beror det antagligen på att laddningskontakten har blivit skadad. Det är möjligt att fukt har satt sig på något av stiften på kontakten och där med förhindrar laddning.
   Troligtvis räcker det att byta laddningskontakten. Om så är fallet kostar denna reparation 599:- hos oss.
   Du får gärna skicka in telefonen för felsökning till oss (1:- ex frakt) och då återkommer vi med rapport samt prisförslag gällande kostnad för reparationen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 18. Hugo

  24 januari, 2013

  Hej igen!
  Tack för så väldigt snabbt svar. Jag har en annan fråga som jag glömde inkludera i föregående inlägg. Om jag skickar in min mobil till er på felsökning, kommer min hemförsäkring gälla efter detta? För jag förmodar att ni öppnar iPhonen och tar en titt. Jag vet förstås att det egentligen inte är för er att svara på en fråga om min hemförsäkring, men hur brukar fallet vara? Det känns som det borde vara en regelbunden ställd fråga. Påverkar det att man öppnat luren i dessa fall?
  Om mobilen går sönder igen efter att ni lagar den, brukar hemförsäkringen gälla trots att den varit uppskruvad?
  Tack igen, Hugo.

  Svara

 19. Elin

  27 januari, 2013

  Hej!
  Jag tappade min iPhone i badkaret för snart 2 dygn sedan.
  Tog ett par sekunder innan jag fick upp den. Stängde av den direkt och började blåsa på den med en hårblås. Direkt efter funkade den men sedan dog den.
  Nu har den legat i en rispåse och jag har blåst på den flera gånger om dagen. Men jag har inte tagit isär den för har inte de verktygen. Jag tog ur simkortet efter ett dygn då jag inte hade ”verktyget” för det med mig.
  Nu är det död fast när jag stoppar i laddaren kommer ”startsidan” upp då när det är svart med äpplet. Om laddaren sitter i så kommer den symbolen upp med jämna mellanrum.
  Finns det hopp för den? Ska jag fortsätta låta den ligga i riset och vänta?
  Tack på förhand!

  Svara

  • iAkuten

   19 februari, 2013

   Hej Elin!

   Felet som har uppkommit på din telefon, att äpplet syns vid anslutning till laddningskontakt men att den dör när laddningskontakten tas bort, är inte helt ovanligt. Dessvärre är felet väldigt avancerat. Det är nämligen en så kallad IC-krets som styr strömfördelningen på telefonen som har blivit skadat. Felet är i de flesta fall reparationsbart så det finns fortfarande hopp. Denna reparation kostar vanligtvis cirka 1.200:-, beroende på hur många delar man kommer behöva byta ut.
   Vi rekommenderar dig till att skicka telefonen till oss för en felsökning (1:- ex. frakt) och därefter återkommer vi med en rapport samt prisförslag för den totala reparationskostanden.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 20. Henrik

  27 januari, 2013

  Hej!

  Tappade min iphone 4 i snön.
  Låg ovanpå packad snö ett par timmar innan jag fann den.
  Den fungerar helt felfritt förutom mottagningen.
  Har oftast ingen mottagning alls, det står ”söker” eller ”ingen service” uppe i vänstra hörnet.
  Men då och då kan jag få 3g mottagning så jag kan ta rnot samtal och sms eller tom ringa ut.
  Wifi fungerar också, inga problem att koppla upp sig mot datorn eller andra iphones.

  Finns det något att göra?
  Är det kylan som gjort sitt?
  Antennbyte?

  Med vänlig hälsning, Henrik

  Svara

  • iAkuten

   19 februari, 2013

   Hej Henrik!

   Generellt så är antenn- och mottagningsfel komplicerade. Felet kan nämligen bero på en rad olika komponenter och ibland behöver mer än en komponent bytas ut.
   Det är helt klart positivt att du har funktionalitet i andra delar som WiFi-antennen, det indikerar också att skadan inte bör vara allt för omfattande.

   Det går tyvärr inte att göra en entydig bedömning utan att felsöka telefonen. Om du skulle vilja ha ett konkret svar och ett prisförslag så rekommenderar vi dig att skicka telefonen till oss för en felsökning. Uppskattningsvis kommer den totala reparatioskostnaden hamna på 600-1.300:-, beroende på vilken/vilka delar som behöver bytas ut.

   Svara

 21. joanna

  28 januari, 2013

  hej idag råkade jag tappa min iphone 4 i toaletten, den låg där i kanske fem sekunder. den funkade helt vanligt när jag tog upp den. jag torkade den och höll på med den. efter ungefär tre minuter stängdes den av. den vibrerade om man satte av ljudet men annars verkade den helt död. efter en stund försökte jag sätta på den igen och då kom bara äpplet upp men inget annat. sen stängdes den av och nu går det inte att sätta på den eller någonting. den är jätte ny, jag fick den för två månader sen och har ingen aning om vad jag ska göra, hur mycket kan det kosta att fixa den? // en ledsen 12-åring :(

  Svara

  • iAkuten

   19 februari, 2013

   Hej Joanna!

   Alltid lika tråkigt när en ny enhet blir skadad. Tyvärr måste vi säga att om telefonen inte alls visar några livstecken (varken när du försöker starta den eller ansluta den till laddning) så är oftast felen avancerade.
   Ibland kan det räcka med ett batteribyte (då batteriet ofta kortsluts vid fuktskada) medan ibland behöver ett flertal delar bytas ut.
   Som vi rekommenderade tidigare skribenter så skulle vi behöva felsöka telefonen för att kunna ge dig en fullständig rapport om skadan på telefonen.
   Du kan köpa en felsökningsreparation på vår hemsida för 1:- ex frakt och därefter skicka telefonen till oss för undersökning. Vi kommer därefter återkomma till dig och berätta vad det kostar att reparera (uppskattningsvis kommer kostnaden bli 600-1.300:-). I det här läget kan du själv välja om du vill att vi återsänder din enhet utan kostnad eller om du vill ha den lagad för angivet pris.

   Mvh,

   Svara

 22. Helena Johansson

  2 februari, 2013

  Hej!
  Idag när jag var och fikade med min mamma råkade hon välte ett vattenglas, vatten kom då in i högtalaren. Den stängdes inte av utan var fullt fungerande förutom att när jag fick ett samtal kunde personen höra mig men jag kunde inte höra den. På vägen hem så stängde mobilen av sig. Sen dess har jag inte kunnat sätta på den, dels för att min av/på-knapp högst upp inte fungerar korrekt. Detta måste ju vara anledningen? Kanske om man kan laga knappen så går det att sätta på telefonen? Min dator kraschade härrom veckan och gjorde att min säkerhetskopia på mobilen försvann så att kunna rädda bilder osv är prio 1. Tror ni att det finns hopp? Hur lång tid tar det om jag skickar in den tills att jag hör från er om det går att laga den eller inte?

  Supertacksam för svar!

  Svara

  • iAkuten

   19 februari, 2013

   Hej Helena!

   Det låter som om du har ett flertal fel på din telefon. Dessa fel är troligtvis inte beroende av varandra och där med kommer flera delar behöva bytas ut. Att motparten inte hör dig under samtal beror antagligen på att mikrofonen, som sitter längst ner på telefonen – på andra sidan av högtalare, har tagit skada av vattnet. Av/på knappen slits för varje tryck och det är inte ovanligt att den behöver bytas efter cirka ett år, så även i ditt fall. Dessa två fel är så kallade standard-fel och lätta att reparera. Det sista felet, att telefonen inte startar längre, det kan bero på flera olika saker. I bästa fall är det endast batteriet som behöver bytas medan i värsta fall så behöver en eller flera så kallade IC-kretsar bytas.

   För att komma åt bilderna så kommer telefonen behöva lagas till fullo, det går tyvärr inte att komma åt bilderna om telefonen inte startar.
   Uppskattningsvis kommer den totala reparationskostnaden för att åtgärda alla tre fel uppgå till cirka 2.000:- men vi behöver göra en komplett undersökning för att kunna ge dig ett exakt pris. Vill du att vi ska ta en titt på din telefon så kan du köpa en felsökning via vår hemsida (1:- ex frakt) och därefter skicka telefonen till oss.
   Mer info hittar du här:
   Felsökning iPhone 4
   Felsökning iPhone 4S

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 23. Sandra

  3 februari, 2013

  Hej! Min son la min iphone 4s i ett vattenglas i förrgår och nu har den självklart gått sönder, men min undran är hur jag ska rädda alla mina bilder?

  Det är nämligen så att den fungerade till en början fast den stod och sökte i några timmar, jag stängde av den och så fick jag täckning igen och det gick att ringa och smsa. Hade lagt den i en burk med ris men som jag förstått nu inte har någon större effekt.

  Batteriet laddades ur fort och på morgonen så laddade jag den och fick upp den till några procent men nu är det så att så fort man tar ut laddaren är mobilen avstängd men laddar man den då kan man komma in i menyn och alla bilder, har satt i usbsladden i datorn för att föra över bilderna men då laddar den bara och man ser bara appelikonen. Hur ska jag göra för att rädda alla mina bilder!? Finns det någon chans? Mvh

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Sandra!

   Det av din beskrivning låter det som om en s.k. IC-krets som styr strömfördelningen på telefonen har blivit skadad, där av laddar din telefon ur fortare än vad den ska samt att den stänger av sig när man tar ur laddningssladden.

   Om du kan få igång telefonen och koppla upp den mot WiFi så ska telefonen synkronisera bilderna med ditt iCloud konto (förutsatt att du har ett iCloud konto och att du har valt att bilderna ska synkroniseras vid anslutning till WiFi). Du kommer inte kunna komma åt bilderna genom iCloud men om du loggar in med ditt iCloud konto på en annan iEnhet så kommer bilderna att laddas ner till den.
   Alternativt kan du också mejla bilderna till dig själv om telefonen inte stänger av sig i samband med laddning. Detta är en betydligt krångligare process, särskilt om många bilder ska överföras.

   Förutom dessa två förslag så finns det inte mycket att göra. Det som är värt att påpeka är att denna skada oftast är reparationsbar. För att åtgärda problemet behöver IC-kretsen bytas ut m.h.a. lödning. Denna reparation kostar cirka 1.200-1.400:-. Vi kan inte ge ett exakt pris innan vi har felsökt telefonen, men det bör hamna inom nämnt intervall.
   Kontakta oss gärna via mejl för mer info!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 24. Josephine

  6 februari, 2013

  Hej.
  Tappade min iphone 5 i badkaret, torkade av den och inget syntes, test ringde och allt fungerade. Dock högtalarna som spelar upp musik låter mindre.
  ja har lagt den i ris men det verkar inte så effektivt… hur tar jag ut batteriet i mobilen och vad kan jag göra för att få bort fukt/vatten? Då även högtalarna fungerar men låter som man håller för.

  Snälla hjälp.
  Även hur länge bör jag minst ha den isär monterad?

  Mvh Josephine.

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Josephine!

   Vi rekommenderar inte att batteriet avlägsnas av användare utan erfarenhet. Denna process är nämligen inte alls lika lätt som på iPhone 4/4S och långt ifrån lika simpel som de ännu äldre mobiltelefonerna. Batteriet sitter monterat med dubbelhäftande klister vid sidan om kretskortet och om man kommer åt fel delar/områden är det lätt hänt att andra komponenter tar skada.
   Om högtalaren inte har blivit bättre efter 2-4 dagar är det troligt att skadorna är permanenta och då hjälper det inte att torka dem. I detta fall behöver delarna bytas ut mot nya.
   Om du vill ha ett ungefärligt kostnadsförslag för detta är du välkommen att kontakta oss på info@iakuten.se.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 25. Malika

  7 februari, 2013

  hej jag tappade min samsung galaxy mini i vatten och den låg där ett tag typ 15 min men hur gör jag ? den har ståt på elementet och jag har provat att he på den men det går inte !

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej!

   När en mobiltelefon, oavsett modell och märkte, inte startar 2-4 dagar efter en fuktskada är det troligt att skadan är permanent. D.v.s, den kommet inte bli bättre ”med tiden”. Det är nu en verkstad som lagar mobilen i fråga bör kontaktas. Felen kan vara många och det är svårt att säga exakt vad som behöver bytas ut och vad det kommer att kosta innan en omfattande felsökning.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 26. mikkan

  8 februari, 2013

  Hej jag råkade tappa min telefon i vatten och märkte inte det och den låg där i typ 4min den torkar nu men har den shans att funka igen ?(det är en samsung galaxy mini)

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej!

   Det finns definitivt en chans, även om den är liten. Ta bort så många delar som du har möjlighet till och låt den torka i upp till fyra dagar. Om felen är kvar efter det så är det troligt att de är permanenta och inte kommer försvinna av sig själv. I detta fall, kontakta en verkstad som lagar just din modell.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 27. Pia

  9 februari, 2013

  Hej! Min flicka fick ett glas vatten över sin iphone 4S. Hon torkade av den snabbt men högtalarljudet försvann (lyssna på musik) och hon kunde inte ”höra” mig när jag ringde till henne. Enbart med headset hörde hon mig.

  Efter några timmar när jag kom hem så stängde vi av telefonen och lade den i en avfuktare som man använder när man suger ut fukt tex ur badrum som är vattenskadade. Nu en dag senare verkar allt fungera som det ska. Ska vi ändå skicka in den för koll eller kan det vara så att vi fick ut allt?

  Kan man tro att den klarat sig. Lite orolig när alla pratar om att den kan ärgas. Ser inga röda prickar någonstans.

  Tack på förhand
  Pia

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Pia!

   Det är tyvärr omöjligt att säga om din telefon har blivit helt återställd från fukten.
   Om felen inte är kvar fyra dagar efter inträffad incident så bör telefonen har klarat sig utan bestående skador, men det kan aldrig garanteras till fullo.
   Det skadar inte att skicka in den för en extra bedömning men om ni anser att inga uppenbara fel är kvar från fuktskadan så är det inget vi rekommenderar. Om samma eller nya fel uppkommer med tiden kommer de med största sannolikhet kunna åtgärdas vid det tillfället istället.
   De röda prickarna som påpekar fukt sitter på insidan av telefonen och syns inte utan att baksidan har blivit avtagen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 28. Frida

  9 februari, 2013

  Hej, jag råka tappa min iphone 4s i toaletten, jag tog upp den på än gång och nu fungerar den som den ska. Fast ibland så hänger sig låsknappen. Har nu lagt den i en påse med ris. Men min fråga är om den helt plötsligt kommer lägga av om ett tag eller vad som kommer hända med den?
  Tacksam för svar!

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Frida!

   Med s.k. intermittenta (icke konstanta) fel kan det gå hur som helst. Felet kan antingen gå över helt, bli kvar som det är idag eller så kan knappen sluta fungera helt. Det är olika i varje fall.
   Vi rekommenderar att du fortsätter att använda telefonen som den är just nu men om knappen börjar fungera sämre och sämre med tiden så bör den bytas ut innan den lägger av helt.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 29. stefan

  11 februari, 2013

  hei min telefon hadde jag i byxorna ocg killarna kastasdei med i sjø telefon lyser alså applet men førsvinner kommer o går vad er det

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Stefan!

   Din telefon har blivit fuktskadad. Din skada kan bero på flera olika saker och är omöjlig att bekräfta utan att ha öppnad upp och felsökt telefonen.
   Vi skulle vilja rekommendera att skicka telefonen till oss för en felsökning (1:- ex frakt) och därefter tar vi oss en titt på den och återkommer med ett totalt prisförslag. Uppskattningsvis kommer priset ligga på 1.200-1.500:- för en sådan här reparation.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 30. Martin

  11 februari, 2013

  Hej,
  Jag har en Iphone 4G som har varit i toan och vänt. Nu har jag bytat batteri och därefter fått igång den och lyckats uppgradera till senaste IOS. Allt fungerar som det ska UTOM laddning av batteri. När den är inkopplad på dator eller laddare så får jag ingen felmeddelande och den blir inte heller varm, däremot laddas inte batteriet ur när den är kopplad till strömkälla.

  I vilken del sitter batteriladdaren? Går den att byta?

  Mvh
  Martin

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Martin!

   Jag skulle behöva lite mer information för att förstå felet som du upplever. Du menar alltså att när du har telefonen, med ditt nya batteri, inkopplat till en laddare eller datorn så startar telefonen och fungerar som den ska? Men när du tar ut sladden så dör telefonen? Den laddas inte upp med andra ord?
   Om så är fallet så beror felet antagligen inte på laddningskontakten. Det mindre troliga är att om du har köpt batteriet från en icke tillförlitlig källa så kan batteriet i sig vara defekt. Dock är detta som sagt mindre troligt.
   Det som är mest troligt är att en s.k. IC-krets som styr strömfördelningen i telefonen är skadad av fukten. Detta är ett avancerat fel och kräver lödning för att reparera.
   Vi skulle vilja rekommendera att skicka telefonen till oss för en felsökning. Då bekräftar vi vad som är fel på telefonen och återkommer med ett kostnadsförslag till dig.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 31. Martin

  11 februari, 2013

  Hej igen,

  Kollade upp en grej. Batterisymbolen ser ut som enligt Apple Support är symbolen för färdigladdat batteri, en stickkontakt istället för en blixt
  http://support.apple.com/kb/HT1476?viewlocale=sv_SE

  Det verkar med andra ord som att telefonen inte förstår att batteriet behöver laddas. När jag tar bort strömkällan så visar symbolen åter 12% kvar.

  Hur vet telefonen om ett batteri behöver laddas eller ej?

  Mvh
  Martin

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Martin!

   Nu låter däremot mer och mer som om det är just ditt nyköpta batteri som är defekt.
   Prova gärna ladda telefonen med olika sladdar för att utesluta att det är ett utomstående fel. Om felet är kvar så rekommenderar vi dig att skicka telefonen till oss för en grundlig felsökning.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 32. Erica

  17 februari, 2013

  Hej jag har en Iphone 4s som tydligen har vatten i hårdvaran som han nere på Apple sa, var nere på Tele2 inne på Burlöv Center men han neka mig en ny telefon trots att jag har garanti på min telefon. Vet inte riktigt hur jag ska åtgärda problemet? Har provat hårfön men det hjälper inte. Och han på Apple sa att dom kunde fixa den till mig men för 1795:- och där kände jag att det inte var lönt. Har haft problem med denna telefonen innan så börjar bli rätt trött på det! Hur ska jag göra? :/

  Svara

  • iAkuten

   20 februari, 2013

   Hej Erica!

   Har du fått in vatten i telefonen så kommer varken Apple eller Tele2 godkänna ärendet mot garanti, d.v.s. du kommer behöva betala för att få telefonen reparerad. Garanti täcker endast fel som har uppkommit p.g.a. feltillverkning eller godkänd förslitning. Om du själv har orsakat felet, t.ex. tappat telefonen i vatten, så kommer garantin inte att gälla.
   Du är välkommen att komma in med telefonen till oss så tar vi oss en titt på den. Felsökningen är kostnadsfri om du lämnar telefonen i vår butik i Lund. Därefter återkommer vi med ett prisförslag vad det skulle kosta att laga telefonen. Detta pris kan du självklart välja att godkänna eller neka.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 33. jonas

  20 februari, 2013

  hej! jag tappade min iphone i kafett,allt annat funkar förutom att lada mobilen har testat med många laddare ingen av laddarna har hjälpt så vad ska jag göra?

  HJÄLP

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej!

   Troligen har laddningskontakten tagit skada av kaffet. Antagligen räcker det att denna del byts ut för att återställa telefonen till fungerande skick. Om så är fallet kommer reparationen att kosta 599:- hos oss.
   Dock rekommenderar vi att ni beställer en felsökningsreparation. På detta vis tar vi oss en grundlig titt på telefonen och bedömer om flera delar är skadade.
   Felsökningen kostar 1:- och hittas under aktuell iPhone modell på vår hemsida.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 34. johanna

  21 februari, 2013

  Hej!
  Jag har råkat tappa min iphone i toaletten . Den går att starta men det står att det inte är något simkort i och touchen funkar inte.
  Jag antar att jag inte kan laga det själv så hur mycket kostar det att laga den ?

  mvh johanna

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Johanna!

   Just fuktskador är omöjliga att ge ett definitivt pris på.
   Antagligen räcker det att SIM-läsaren och touchen byts ut. I detta fall kommer reparationen gå på cirka 1.800 (om det är en iPhone 4/4S).
   Kontakta oss på info@iakuten.se för mer information!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 35. My

  26 februari, 2013

  Hej! Min mobil drar extremt mucket ström och jag har haft den inne i badrummet när jag duschat MÅNGA gånger, vad ska jag göra då? Ska man skicka in den? Tacksam för svar! Mvh

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej My!

   Troligen är det fukten som har kortslutit någon komponent och där med drar telefonen mer ström än vad den ska.
   Beställ en felsökningsreparation via får hemsida för 1:- så tar vi oss en titt på den :-)!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 36. Emma

  26 februari, 2013

  Hej!
  Jag tappade tyvärr min iphone 5 i badkaret igår som var fylld med vatten.. Jag var väldigt snabb med att få upp telefonen, torka av den i en handduk och stod med hår fönen någon minut. Ingen fukt skada kom, och telefonen funkar i stort sett som vanligt, jag kan använda den, lyssna på musik och vara uppkopplad till internet. MEN det står bara ”söker” ingen kan ringa eller smsa mig, får inte upp något närverk…
  vad ska jag göra? jätte irriterande att mobilen funkar men inte nätvärket?

  Har testat att ta ut simkortet, stänga av mobilen osv men inget händer. Testade även att sätta i mitt sim kort i en kompis mobil som då fungerade. Så det verkar inte vara något fel på simkortet

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Emma!

   Det är med största sannolikheten fukten som har förstört din antenn och där av får du ingen täckning.
   För att konstatera detta och ge dig ett pris hade vi behövt undersöka telefonen.
   Ett ungefärligt pris kan bli uppemot 700-1.200:- om inga större delar behöver bytas ut.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 37. Amanda

  27 februari, 2013

  Hej! Igår råkade jag tappa min iphone i snön med skärmen neråt. Fort så tar jag upp den och tar bort all snö från skärmen men sen märker jag att det kommit in snö i laddningsuttaget och i högtalarna. Ljudet har nu blivit jätte konstigt, skrapar lite eller vad man ska säga. Hör inte vad den andra personen säger om jag pratar i telefonen, hör inte när någon ringer osv. Vad ska jag göra? Tacksam för svar!

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Amanda!

   Ibland händer det att fuktskador, särskilt fuktskador på högtalare, blir bättre när fukten har avdunstat. Detta tar i regel 2-3 dagar. Försök blåsa försiktigt på telefonen, antingen med hårfön eller liknande fläkt.
   Om felet inte blir bättre under de kommande dagarna så är det troligt att skadan är permanent. Antagligen räcker det att endast byta ut högtalare för att åtgärda felet helt och hållet. Däremot rekommenderar vi att du beställer en felsökningsreparation, 1:-, via vår hemsida så tar vi oss en tit på din telefon och återkommer med ett fullständigt pris.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 38. Johanna

  2 mars, 2013

  Hej , jag har tappade min iphone 4 i toaletten för ca 1månad sen men den funkade precis som vanligt efter det , men sen tappade jag den i toan igen för 1 vecka sen , det gick att starta mobilen men touchen funkade inte , jag stängde av den och dagen efter funkade den igen , hemknappen slutade funka några dagar efter men den funkar också nu . Allt funkar som det aka just nu , men jag undrar om det Finns någon risk för att skador uppstår senare ? Eller borde den funka i fortsättningen om den funkar nu ?

  Mvh johanna :)

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Johanna!

   Just med fuktskador kan felen komma och gå. Om du inte upplever något fel inom en vecka så är det troligt att felen inte kommer dyka upp längre fram heller – dock kan man aldrig säga detta helt säkert.
   Vår rekommendation är att du fortsätter använda din telefon som vanligt och om du skulle uppleva att felen återkommer, då kan det bli aktuellt att skicka in telefonen för reparation.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 39. Nelly

  4 mars, 2013

  Hej, jag har tappat min iphone4 i badkaret. När jag var i badet tog 2 sec innan jag fick upp den jag torkade den med en haduk sen blåste jag i alla hål , den funkade normal utan att jag inte kunde lyssna på musik och ljudet va borta, efter 5 min så ringde jag en kompis och då hörde jag henne men hon hörde inte mig sen klickadedes av sig själv , jag laddade den sen funkade den i 3 min tills min skärm bild blev svart då och då sen stängdes den av helt och den gick inte att sättas igång, jag har haft den i en påse med ris i 24 timmar nu och ska ha den där i 4-7 dagar men om den inte kommer funka då heller vad tycker ni att jag ska göra då ?
  Hälsningar en ledsen 13 å ring tjej.

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Nelly!

   Som vi skrev så kan fukt leda till en rad olika skador – precis som du beskriver.
   Fortsätt torka telefonen. Låt den torka i 2-4 dagar. Om den fortfarande inte visar några tecken på liv så kan du skicka in den till oss för en felsökning.
   Felsökningen kostar 1:- och hittas här.
   När vi väl har tagit emot telefonen så undersöker vi den och återkommer därefter med en kostnad för reparationen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 40. Anonym

  4 mars, 2013

  Tappade min iphone 5 i toaletten, den låg där i kanske 1-3 sekunder.
  Först funkade den normalt men efter ett tag så står det ”söker..” Uppe i vänstra hörnet och det går inte att ringa med den men smsa går om man har nätverk.
  Vad ska jag göra?
  Är det någon idé att skicka in den?

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej!

   Om den inte hittar nät (iMessage sköts via WiFi) så är det troligt att antennen i telefonen har blivit skadad.
   Det är definitivt värt att få telefonen undersökt. Vår felsökningskostnad är 1:- ex frakt och därefter återkommer vi med ett prisförslag som ni kan godkänna eller neka.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 41. Madde

  4 mars, 2013

  Hej jag har en iphone 5 som jag endast har haft i 2 månader nu och dum som jag är så hade jag den bredvid mig när jag badade så den råkade åka i. Försökte fort som möjligt ta upp den och torkade av den och lät den ligga en stund. Men sedan när jag skulle gå upp så blev ljudet lite konstigt det började spraka och jag kunde inte låsa upp min telefon sedan blev skärmen svart och den reagerar inte om jag laddar den eller något. Nu ligger den i en skål med ris och har legat där i ung 30 min. Vill helst inte köpa en helt ny iphone men finns det någon chans att man kan få liv i den?

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Madde!

   Visst finns det chans för räddning!
   Just när telefonen inte går igång alls så är det svårt att ge ett kostnadsförslag.
   Det vi rekommenderar i sådana här lägen är att ni skickar in telefonen för en felsökning.
   När vi väl har undersökt enheten återkommer vi med information samt pris för reparationen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 42. Marc

  10 mars, 2013

  Hej!

  Jag tappade min Iphone 5 i toaletten för 2 dagar sedan och jag har nu fått den att funka.. Inget glapp i touchen eller liknande bara en fukt skada bakom skärmen men som har blivit mindre med tiden samt att den går att ladda osv.. Det stora problemet är att det står uppe i vänster hörnet ”Söker..” hela tiden.. Den hittar alltså inte nätverket som jag ska vara uppkopplad mot.. Går detta att fixa? Och fukten bakom skärmen det har blivit mycket mindre går det att få bort helt kanske? Om jag tar hårtorkaren t.ex?

  Mvh

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Marc!

   Fläcken på LCD:n brukar krympa i samband med att fukten dunstar bort, dock brukar det oftast stanna var ett litet märke. Ibland händer det att allt försvinner men i flertalet av fallen kommer ett litet märke att kvarstå.
   ”Söker…”-felet kan bero på några olika orsaker vilka är svåra att säga utan att ha undersökt telefonen.
   Om felet inte försvinner inom några dagar bör telefonen skickas in för undersökning.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 43. Daniel

  12 mars, 2013

  Hej!

  Råkade bada med min iphone 5 för några dagar sen, kom på det efter drygt 5 min i vattnet!
  Kom upp och den va helt död, lät den ligga och torka i solen resten av dagen, pluggade sedan in den i laddaren när ja kom hem, då kom äpplet fram i några sekunder och sen försvann det!
  Sen fick ja tipset att lägga den i en påse med ris, så den har gjort den nu snart 1 dygn.
  Kan det va helt kört eftersom ja försökte få igång efter ja bara låtit den ligga i solen och torka eller finns det något hopp för den? :)
  Kan säga att det va saltvatten ja bada i med!

  /Daniel

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Daniel!

   Saltvatten orsakar mer omfattande skador än kranvatten så oddsen att den är reparerbar är något sämre.
   Dock skadar det inte att försöka. En felsökning kostar 1:- ex frakt. Efter undersökningen återkommer vi med ett prisförslag som du kan godkänna eller neka.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 44. Sofia

  17 mars, 2013

  Hej!!
  Behöver hjälp.
  Vi har en blank svart bänkskiva i köket där det var vatten förut. Man ser inte vattnet så jag la min iphone upp och ner, men skärmen neråt mot vattnet. När jag tog upp den var den självklart blöt så jag torkade av vattnet. När jag skulle låsa upp den så fungerade det inte. Jag har blåst med hårblås osv. Efter någon halvtimma hade det blivit en fläck innanför glaset som spred sig uppåt. Jag har lagt mobilen i ris men touchen fungerar fortfarande inte. Vad ska man göra nu?? Ska jag fortsätta lägga mobilen i ris och låta riset ta upp vattnet, eller hur får jag touchen att börja fungera??

  Tacksam för svar!!! :)

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Sofie!

   ”En påse med ris”-tricket fungerar sällan. Ris har visserligen en bra uppsugningsförmåga av fukt men iPhonen är så pass tät att riset inte kommer åt fukten.
   Hur som helst, om skadorna kvarstår efter 3-4 dagar så är det troligt att skadan är permanent.
   Om skadan är permanent så behöver man byta ut den skadade delen, d.v.s. frontmodulen (LCD och touch).

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 45. Sara-Ewangeline

  21 mars, 2013

  Jag skulle tömma ur vatten ur badkaret och hade omedvetet mobilen i fickan på min tjocktröja. Jag böjde mig fram och mobilen föll ur. Jag fick direkt upp den och torkade bort vattnet så den var helt torr. Touchen började krångla och nu funkar bara touchen på vissa ställen. Annars funkar den som den ska.. vad ska jag göra?

  Svara

  • iAkuten

   21 mars, 2013

   Hej Sara!

   Det låter som om kontakten till din touchmodul har blivit delvis skadad av fukten – där av de döda ”fläckarna”.
   För att åtgärda detta behöver hela touchmodulen bytas ut (LCD + touch).
   Beroende på iPhone modell är kostnaden olika. iPhone 4/4S kostar 1.200:- och iPhone 5 2.499:-.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 46. Ida

  21 mars, 2013

  Hej!
  Kom nyss hem från en 1,5 månads semester i Thailand och för ngn vecka sedan började min iphonen4s krångla. Ficklampan lyser konstant(även när mobilen är avstängd och helt slut på batterier), avstängningsknappen går ej att trycka på och nu skiftar skärmen i alla färger. Ser dock inget rött märke som skall synas vid fuktskada.. borde mobilen lämnas in(2 veckor kvar av garantin) eller är det bättre att helt enkelt köpa en ny?

  Svara

  • iAkuten

   22 mars, 2013

   Hej Ida!

   Det du beskriver låter definitivt som en fuktskada. Det finns flera röda fuktindikatorer på telefonen och alla behöver inte vara röda för att en fuktskada ska ha skett. I själva verket behöver ingen vara röd. Det enda fuktindikatorerna är till för, är precis som det låter, att indikera om det möjligtvis har kommit in fukt i telefonen. Fukt kan även ha orsakat skada fast dessa indikatorerna inte lyser rött.
   Hur som helst, troligen behöver både powerknappen (avstängningsknappen) och skärmen bytas för att åtgärda felen.
   Om du lämnar in den mot garanti kommer verkstaden att döma ut telefonen och ej reparera den. Auktoriserade verkstäder (verkstäder som t.ex. operatörer använder) lagar nämligen inte fuktskador.
   Vad vi rekommenderar är att skicka in telefonen för en felsökning till oss (1:- ex frakt) varefter vi undersöker enheten och återkommer till dig med ett pris för vad reparationen kommer att kosta. I detta läget kan du själv välja om du vill ha reparationen utförd eller få telefonen återsänd utan att betala någon övrig kostnad.

   För mer information, kontakta oss via info@iakuten.se!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 47. Melanie

  25 mars, 2013

  Hej!
  Jag har en iphone 5 som jag hade i fickan på förklädet, där jag jobbar. Efter att ha burit ned ett gäng med tallrikar märkte jag inte att en Jack daniels sås (innehåller bara socker, alltså en sockerhaltig vätska) runnit ned i fickan där jag har min iphone. Efter ca 5 minuter när jag tar upp telefonen är den full av kladd på både skärm och skalet. Så jag hämtar ett gäng våtservetter och börjar rengöra så gott det går. Lägger mobilen i andra fickan där det är torrt och fortsätter jobba. Efter ca två timmar när jag slutat, ringer jag en kompis och hör knappt vad hon säger, misstänker då att telefonen är fuktskadad. Provar sätta på musik men ljudet är brusit i högtalarna. Sen ser jag att strömuttaget är fullt av sås, så då tar jag fram en hårnål med en våtservett och torkar bort allt, samt försöker peta i dom små högtalarhålen med den lilla nålen. Ringer upp min kompis men ljudet har blivit ännu sämre! Så jag stänger av mobilen och väntar tills jag kommer hem. Googlade lite och såg folk som hade dammsugit ur skiten och kört något topstrick med fönsterputs. Jag testar dammsugaren o hör att det knastra till lite och provar ringa min kompis igen. Hör då ingen skillnad. Sätter på musik på högtalarna och det funkar nu galant. Så jag tänkte hålla mobilen avstängd nu under natten och se om det funkar imorgon. Tror du att telefonen har klarat sig eller är det kört?

  Svara

  • iAkuten

   25 mars, 2013

   Hej Melanie!

   Det finns två typer av högtalare i en iPhone 5. En högtalare för att spela upp musik och applikationsljud – musikhögtalare, och en annan högtalare för att spela upp motpartens röst under ett samtal – samtalshögtalaren.
   Om du fortfarande kan spela upp musik felfritt så är det troligt att endast samtalshögtalaren har tagit skada. Funkar telefonen felfritt i övrigt är det troligt att det endast är samtalshögtalaren man behöver byta ut.

   Mer information gällande denna reparation hittas här:
   http://iakuten.se/reparation/iphone5/5-prathögtalare

   När vi väl tar emot enheten kommer vi göra en övergripande felsökning för att konstatera att fukten inte har orsakat övriga skador. Om skador hittas kommer vi att kontakta dig och meddela detta. Hittas inga skador, vilket är det mest sannolika i ditt fall, kommer vi att reparera enheten och därefter återsända den i fungerande skick.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 48. Ida

  26 mars, 2013

  hejsan!
  Jag tappade min iphone 5 i toan ikväll. Den var i vattnet kanske 2-3 sekunder, stängde av den på en gång när jag tagit upp den. Jag har lagt den en bit ovanför ett element och tänker låta den ligga där under natten. Jag undrar om jag ska testa sätta på den imorgon eller om jag ska vänta längre? Hur länge brukar man vänta?

  Svara

  • iAkuten

   4 april, 2013

   Hej Ida!

   Vi brukar rekommendera att låta telefonen torka i 2-3 dagar.
   I och med att det är få hål som fukten kan ta sig ut från så kan det ta ett bra tag tills all fukt har avdunstat.
   Du kan snabba på processen något genom att ta ut SIM-kortshållaren och där med skapa en liten öppning till.

   Lycka till!
   iAkuten.se

   Svara

 49. Pillan

  28 mars, 2013

  Hej! har precis tappat min iphone 5 i vatten och det som inte fungerar just nu är att kunna låsa upp skärmen eller stänga av den och jag har lagt den i ris nu och hoppas på att skärmen ska börja fungera igen! vad ska jag göra? vad måste bytas?

  Svara

  • iAkuten

   5 april, 2013

   Hej!

   Om jag förstår dig rätt så menar du att on/off knappen inte fungerar? D.v.s. knappen i telefonens övre högra hörn som används för att låsa och låsa upp telefonen?
   Om så är fallet behöver knappens kontakt på insidan av telefonen bytas ut.
   Mer info hittar du här:
   http://iakuten.se/reparation/iphone5/5-powerknapp

   Då detta fel uppkom i samband med en fuktskada så är det möjligt att felet beror på andra faktorer än just knappen. Vid fuktskador rekommenderar vi alltid att telefonen skickas in för en felsökning. Efter att vi har tagit emot och felsökt enheten återkommer vi och berättar vad som behöver bytas ut/repareras samt ger ett pris för detta.
   I det här stadiet kan du själv välja att godkänna eller neka reparationen. Om du godkänner så kommer vi reparera telefonen för det priset som vi angav. Om du däremot nekar så kommer vi returnera telefonen i befintligt skick utan att ta någon extra kostnad.
   Det är troligt att det endast är powerknappen som behöver bytas. Om så är fallet kommer reparationen att kosta 699:-, men återigen, vi rekommenderar att enheten skickas in för felsökning.
   Mer information om felsökning och tillvägagångssätt hittas här:
   http://iakuten.se/reparation/iphone5/5-felsökning

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 50. Malin

  29 mars, 2013

  Hej! Har i två dagar inte gått att ladda min iphone 4. Står ”Laddning med det här tillbehöret stödjs inte.” Har provat med olika laddare då jag har fler än en men ingen funkar. Börjar få panik för behöver verkligen den. Vad ska jag göra? Jag har inte tappat den i vatten eller något sådant.

  Svara

  • iAkuten

   5 april, 2013

   Hej Malin!

   Det vanligaste orsaken för ditt felmeddelande är att laddningskontakten på något vis har blivit skadad. Om det beror på fukt eller att kontakterna har blivit böjda är omöjligt att bestämma utan att ha undersökt telefonen.
   Hur som helst är detta fel inte helt ovanligt och i de flesta fall åtgärdas det genom att laddningskontakten byts ut. För denna reparation tar vi 599:- ex frakt.
   Mer information om denna reparation hittas här:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4/4-laddningskontakt

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 51. Jessica

  1 april, 2013

  Jag råkade tappa min iPhone i en vattenpöl idag, om det som står här uppe inte funkar, hur mycket kostar det att lämna in den på lagning?

  Svara

  • iAkuten

   5 april, 2013

   Hej Jessica!

   Reparationen av en fuktskadad iPhone beror helt och hållet på vad som behöver repareras på den.
   Det finns med andra ord inget ”fastpris”. I regel kostar fuktskador 399:- – 1500:- att reparera. När delar inte behöver bytas ut så är kostnaden låg medan när en eller flera delar behöver bytas ut ökar kostnaden.
   Återkom gärna och ge oss en mer detaljerad felbeskrivning där du berättar mer precist vad som inte fungerar på telefonen. Då har vi möjlighet att ge dig ett mer exakt pris på reparationen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 52. Javier

  3 april, 2013

  Jg undrar lite kort, det e så att min iphone fått lite vatten på sig i söndagsmorgon.
  Och den startade inte och jag försökte ladda den, men kom upp bara upp de vita appel symbolen och svartbakrund, och ibland kom den till nån itunes koppling.
  sen när man väll tog bort laddaren från tel, så dog den direkt! Jag tog isär den i måndags tog bort batteriet och baksidan av skalet, fönade den ett tag, några min
  har låtit den luftorka med nu ett dygn, men händer inget, den e helt död! tror ni att det finns hopp för min telefon? har panik för bilderna e väldigt viktigt för mig.
  kanske man behöver byta batterie? vad tror ni?

  MvhjavierDennis

  Svara

  • iAkuten

   5 april, 2013

   Hej!

   Felet du beskriver, att telefonen startar med laddningskontakt i men att den dör så fort man tar loss kontakten, är inte helt ovanligt.
   Vi måste självfallet felsöka telefonen för att ge dig ett definitivt svar men det är högst sannolikt att felet beror på en liten så kallad IC-krets som styr strömfördelningen på telefonen.
   Denna reparation kostar 1200:- hos oss.

   Vill du ha mer information så är du välkommen att kontakta oss på info@iakuten.se.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 53. Simon

  6 april, 2013

  Hej!
  Igår hade jag min iPhone 4s i samma ficka som en burk öl. Efter att ha legat där i ungefär en kvart märkte jag att burken läckte och hade börjat leta sig in i telefonen så touchen inte fungerade.
  Jag försökte då stänga av telefonen vilket inte gick. Så allt medan tiden gick såg man hur mer öl spred sig inne i displayen och tillslut lös det bara massa blåa streck i displayen.
  Idag när jag testat att sätta den på laddning har den hoppat igång under en kort stund (ca: en halv minut) innan den dör igen, man ser också att det är väldigt fuktigt på insidan.
  Den omedelbara känslan är givetvis att den inte får att rädda.
  Tror ni det är någon idé att skicka in den på felsökning till er?

  Mvh
  Simon

  Svara

  • iAkuten

   8 april, 2013

   Hej Simon!

   Även om telefonen kan se väldigt fuktig ut så behöver den inte vara allt för skadad. Allt handlar om var fukten sätter sig och vilka komponenter den skadar. Det finns med andra ord hopp för din telefon. Att den visar livstecken är också positivt. Dessutom är det värt att tillägga att öl är mindre ”farligt” än t.ex. sockerhaltig läsk och saltvatten.
   Jag tror definitivt att det finns hopp att rädda din telefon. Dock är det troligt att vi kommer behöva byta ut både frontmodulen (1200:- för original) och eventuellt batteriet (599:- ).
   Innan vi kan göra ett konkret utlåtande och ge dig ett slutligt pris måste vi såklart undersöka enheten, men återigen, det finns fortfarande hopp :-)!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 54. G söderberg

  7 april, 2013

  Hej! Jag tappade klantigt nog min iPhone 4 i toaletten, den är snart två år gammal och jag fiskade upp den snabbare än ljusets hastighet. Torkade den med hårtoekoch lät den sen ligga svalt. Den fungerar som den ska, förutom att det inte går att spela upp musik och jag kan inte höra samtal om det inte går igenom högtalare eller headset. Annars fungerar allt. Vad ska jag göra? Den har nu fungerat i snart 9 timmar.

  Svara

  • iAkuten

   8 april, 2013

   Hej!

   Som vi har tipsat så många andra så rekommenderar vi att enheten skickas in till oss fortast möjligt efter en fuktskada. Vi kan då rengöra telefonen från fukt på ett effektivare och säkrare sätt än när den ”lufttorkar”.
   Det andra felet du beskriver, att du inte hör motparten under samtal, beror troligtvis på att samtalshögtalaren har blivit skadad. Det första felet, att telefonen inte spelar upp musik, brukar vanligtvis bero på att musikhögtalaren har blivit skadad. Dock ska inte högtalarfunktionen under samtal inte heller fungera när detta händer. Men så är det inte i ditt fall?
   Oavsett så bör felen inte vara omöjliga. Om du skickar in din telefon för en felsökning, 1:- ex frakt, så tar vi oss en närmare titt på den och återkommer med en rapport samt pris för reparation.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 55. Josefin

  12 april, 2013

  Hjälp! Jag tappade olycklig nog min telefon i toaletten här om dagen så att den låg där i några sekunder (förstod inte vad som hade trillat ner först!). Dum som jag var så hade jag den på en stund efter eftrsom den såg rätt normal ut, dock märkte jag att ljudet inte fungerade om jag inte talade i högtalare och att musik inte heller kunde höras! Sen började dessutom skärmens färger att skimra. Sen dog den helt och hållet.

  Stängde av den då och lät den ligga och vila i en dag. Därefter satte jag i gång den och då var ALLT bra med den igen! Ljudet, kameran, Ja allt! Men jag tänkte att den ändå skulle vila i någon dag till så nu har den vilat i två dagar och nu är den konstig och fungerar inte igen!! Den är ”PÅ” – men är helt svart, men jag kan sätta igång musik och ta kort med touchen (gissar mig fram) men skärmen syns liksom inte. Tror ni att man kan reparera det här felet????? Känns ju så osäkert också när den velat fram och tillbaka och slutar fungera för att sen fungera och sen sluta fungera osv….

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Josefin!

   Som det står i blogginlägget så kan problem uppstå sporadiskt under de närmaste dagarna efter en fuktskada. Efter en-två veckors tid brukar det visa sig om skadan är permanent eller inte.
   Felet du beskriver – att allt fungerar utom just skärmen, är högst troligt reparerbart!
   Antagligen räcker en rengöring av fuktskada och därefter ett skärmbyte för att telefonen ska vara fullt fungerande igen (1200:-)
   Vi skulle vilja rekommendera dig att skicka in telefonen till oss för en felsökning, 1:- ex frakt, varefter vi återkommer med en totalkostnad.

   Mer information hittar du här:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4/4-felsökning

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 56. Josefin

  12 april, 2013

  Glömde nämna att den går att ladda – men är svart, och att den går att koppla till datorn (puh, hann säkerhetskopiera saker iaf)

  Svara

 57. sara

  18 april, 2013

  Hej. Jag tappade min htc i toan i lördags, jag har en lite fråga kan man tvätta den med T-röd? :-)

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Sara!

   T-röd är inte den optimala alkoholen/kemikalien att använda vid fuktskador men det är definitivt bättre än att låta telefonen självtorka.
   Har du inte möjlighet att ta hjälp av en verkstad så är T-röd ett aktuellt alternativ.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 58. Frida

  22 april, 2013

  Hej, jag tappade min mobil i toan idag ( ja det var spolat ) Och nu är den helt bäcksvart och fungerar inte. Jag har den iliggandes i papper och har ställt den upp så att vattnet ska rinna ut. Har ni något mer tips? Tacksam för svar. :)

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Frida!

   Det bästa du kan göra är att ta loss baksidan och batteriet om du har möjlighet till det. Har du inte det så rekommenderas att blåsa på enheten försiktigt med en hårfön.
   Det viktigaste är hur som helst att låta den ligga i avstängt läge i minst 2 dagar efter incidenten. Om den fortfarande inte fungerar efter det så bör enheten lämnas in för felsökning.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 59. Maja

  23 april, 2013

  Hej! Min katt spillde för några dagar sedan ett glas vatten vid min iPhone 4,det var ytterst lite vatten men det tycks ha åkt in där man stoppar laddaren eller vid ”sättapåknappen”,det var även lite vatten mellan skalet och mobilens ”rygg”.Den startar nu inte och den har legat i 2 dagar,min pappas kompis tappade sin mobil i vatten och lät sin mobil stå på elementet med låg värme.Är det värt ett försök eller vad ska jag göra? Tack och hur lämnar man in den till er och hur lång tid dröjer det tills man får tillbaka den och jag önskar sparade bilder :/ mvh Maja

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Maja!

   Det är definitivt värt att värma telefonen försiktigt. Antingen om du använder ett element eller en hårfön.
   Om telefonen fortfarande är död 2-3 dagar senare så är det aktuellt att lämna in den för reparation.

   Vi rekommenderar i så fall att enheten skickas in för en felsökning. På detta vis undersöker vi skadan, konstaterar vad som behöver bytas ut och därefter återkommer till dig med ett pris.
   Då alla fuktskador är olika svåra att reparera kan behandlingstiden variera. Det kan gå på allt från en dag till två-tre veckor.
   I bästa möjliga mån försöker vi alltid bevara informationen på telefonen. Dock krävs det ibland att telefonen återställs för att åtgärda vissa specifika fel. I dessa fall informerar vi er om detta innan vi gör en återställning.

   Följ länken under för mer information om en felsökning:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4/4-felsökning

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 60. Ewelina

  26 april, 2013

  Hej! Igår när jag var ute och sprang så hade jag telefonen i min sportbh (jätte mysigt hehe) eftersom jag ej har någon hållare till armen. När jag nästan var hemma så la musiken i headsetet bara av helt plötsligt. Nu fungerar det ej att spela upp varken musik, videofilmer eller olika klipp men ringsignalen hörs och även sms. Finns inte ens en volymkontroll vid min musikspelare så går ej att höja eller sänka. Kan detta bero på fukten efter att jag tränat? Och går det att åtgärda? Mvh en iphoneägare i panik!!

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Ewelina!

   Felet du beskriver är inte helt ovanligt. Detta kan bero på fukt men det kan även uppkomma utan fuktinblandning.
   För ett definitivt besked hade vi behövt undersöka telefonen men av din beskrivning låter det som en liten komponent på kretskortet som styr ljudet har lagt av. Denna komponent måste bytas ut genom lödning och denna reparation kostar 1200:-.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 61. Jonna

  28 april, 2013

  Hej! Tappade min iPhone 5 i toaletten för två dagar sedan. Tog upp den direkt, torkade av den, la den i en rispåse där den fick ligga i ca. 14 timmar. Medan den låg i riset startade den sig själv två gånger, andra gången fungerade inte touchen, så gick inte att stänga av den. Men var endast några få procent kvar på batteriet så den fick ladda ur. Nästa dag skruvade jag isär den, la skärmen i ris, torkade försiktigt själva telefondelen med hårtorken på låg värme. Skruvade ihop den efter ca. 10 timmar och provade att starta, det gick bra, touchen fungerade, det gjorde högtalare m.m. också. Det enda är att man ser mörkare ”fläckar” längst ner på skärmen när den är av, antar att det är fukt. När mobilen är på, är skärmen spräcklig och ser ser skapligt vattenskadad ut. Stängde av telefonen och la den i ris igen. Där fick den ligga över natten, och hela nästa dag. Några timmar låg den i sin påse i ett soligt fönster, då blev det kondens på påsens insida. Hur länge ska den ligga på tork? Kan den skadas mer om jag startar den igen och använder den som vanligt? Och vad kostar det att byta skärm på iPhone 5?
  Tack på förhand!

  Svara

  • Jonna

   2 maj, 2013

   Har låtit telefonen ligga nästan 6 dygn på tork, dels i ris, dels med simkortsluckan öppen ovanför ett element. Idag startade jag den, vilket fungerade bra. Fläckarna på skärmen är minskats mycket och nu kvarstår endast ett fåtal ljusa fläckar. Kamera, ljud, touch m.m. fungerar. Till en början ville den inte riktigt ladda som den skulle, laddningen avbröts och startade igen någon sekund senare kanske 2-4 gånger. Nu har den varit på i drygt två timmar. Allt verkar fungera. Jag har säkerhetskopierat den för säkerhetsskull. Nu är min fråga, ska man lämna in den för att kolla så det inte är något allvarligt fel och den går sönder mer? Eller ska jag använda den som vanligt och se hur det går?

   Svara

   • iAkuten

    4 maj, 2013

    Hej Jonna!

    Om felen har försvunnit så är det troligen borta för gott. Det finns såklart en liten risk att något fel återkommer eller att nya fel uppstår men då kan man åtgärda dem efter hand.
    Det skadar definitivt inte att skicka in telefonen för en rengöring men man kan också chansa och använda den som vanligt. Detta är ett 50/50 fall och där med ligger beslutet hos dig.

    Mvh,
    iAkuten.se

    Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Jonna!

   Fläckarna på skärmen är helt klart fuktfläckar. De är troligen permanenta också. Det händer att dessa fläckar krymper något då ”lös” fukt avdunstar, dock är det väldigt, väldigt, sällan fläckarna försvinner helt och hållet.
   Vi rekommenderar att låta enheten torka, helst i öppet tillstånd, i 2-3 dagar.
   Därefter är det en liten chansning att sätta igång den eller att ladda den då det är just när ström tillförs som de mest allvarliga skadorna kan uppkomma.

   Att byta skärm på en iPhone 5 kostar 2499:-.
   Behöver du ytterligare hjälp så är du välkommen att kontakta oss på info@iakuten.se

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 62. Dessi

  29 april, 2013

  Hej!
  Jag satt med mobil (iPhone 4S) inne när jag badade, men tappade den inte i vatten eller något. (Ca 2 timmar badade jag) typ efter 10 minuter när jag klivit ur så är det en missfärgning på displayen och det låter konstigt när jag skriver på mobilen.
  Vad har exakt skadat mobilen och vad kan jag göra?

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej!

   Telefoner kan lätt ta skada av fukt, även i form av vattenånga. Att ha en telefon i ett fuktigt badrum i två timmar kan högst troligen orsaka skador.
   Missfärgningen på skärmen kan endast åtgärdas genom att fronten (glas, touch och LCD) byts ut. Det konstiga ljudet beror antagligen på att högtalaren har tagit skada av fukten.

   Om telefonen har fått ligga och torka och felen är kvar finns det lite du själv kan göra.
   Vi rekommenderar dig att skicka in enheten för en felsökning varefter vi återkommer med vad som behöver åtgärdas och ett reparationspris.
   Du når oss på info@iakuten.se

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 63. Victoria

  1 maj, 2013

  Hej min mobil dog igår kväll pågrund av att den bara hade 1% batteri, och låg urladdad hela natten, när jag skulle ladda den imorse så laddas den inte. den har legat på laddning i ungefär 10 timmar nu och fortfarande ingen skillnad. den är helt död.

  snälla hjälp!!!

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Victoria!

   Det är svårt att säga exakt vad felet beror på.
   I dessa fall är det ofta laddningskontakten eller batteriet som har lagt av.

   Vi rekommenderar dig att först försöka ladda telefonen med en annan laddare för att utesluta att det är just laddaren som är defekt. Om detta inte hjälper så rekommenderar vi dig att skicka in telefonen för en felsökning.
   När vi då tar emot telefonen kommer vi undersöka vad felet kan bero på och därefter återkomma med pris till dig. Ett batteribyte kostar 500:- och en laddningskontaktbyte kostar 599:- och antagligen är det något av dessa som behöver bytas ut.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 64. Lisa

  4 maj, 2013

  Hej!
  Jag tappade min Iphone 4 i toaletten igår morse. Jag har inte skruvat i sär mobilen eller liknande, torkade endast av den med papper. Den gick inte att stänga av och startade röststyrning hela tiden. Idag har den fungerat som den ska men inte kunnat stänga av den, nu dog den eftersom batteriet tog slut. Vågar jag ladda den eller ska jag vänta? Behöver jag lämna in den på lagning?

  Tack på förhand! :)

  Svara

  • iAkuten

   4 maj, 2013

   Hej Lisa!

   Du har egentligen två alternativ:

   1. Öppna den och låta den torka fullständigt i 2-3 dagar och chansa att den kommer fungera därefter.
   eller
   2. Lämna in den för rengöring och felsökning.

   Det skadar såklart aldrig att lämna in den men frågan är om du anser att det är värt pengarna eller om du hellre vill chansa. I sådana här fall är 50/50 att telefonen kommer fungera felfritt utan inlämning så beslutet är upp till dig!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 65. Anna

  6 maj, 2013

  Hej!
  Tappade min IPhone 5 i toaletten för ca 1 h sen. Den togs upp på ca 2-5 sek och jag stängde av den och tog ur SIM-kortet direkt. Den fungerade efter att jag tappat den och torkat av det värsta vattnet med en hårblås på svag värme men däremot är ju högtalarna när jag ringer helt paj. Det låter som så många andra kommenterat som om jag håller för dem. Nu ligger den iaf i en återförsluten påse med ris.
  Av kommentarerna här ovan inser jag ju att det kanske inte kommer att ge någon större effekt och därför undrar jag om jag ska låta den ligga där och torka eller om jag lika gärna kan testa att använda den som vanligt? Ger det någon effekt alls att låta den ligga på tork eller spelar det ingen roll när skadan redan är skedd? Sen undrar jag, om jag nu ska ha kvar den i rispåsen, ska den vara återförsluten eller öppnad?

  Tacksam för svar!

  Svara

  • iAkuten

   10 maj, 2013

   Hej Anna!

   Det hjälper definitivt att låta telefonen ligga på tork, dock är det endast en minimal skillnad (i bästa fall) att ha den liggande i en påse med ris jämfört med att låta den ligga ”öppet”.
   Den effektivaste torkningsmetoden är att använda en varmluftspistol eller hårfön och värma telefonen försiktigt 1-3 ggr om dagen och därefter låta den torka i 3-4 dagar. Efter den här perioden bör fukten ha avdunstat och eventuella fel är antingen åtgärdade eller permanent kvar.

   Om felen är permanenta så kan du höra av dig till oss på info@iakuten.se varefter vi ger dig ett kostnadsförslag för att reparera felen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 66. Juliet

  8 maj, 2013

  Hej, för 2 dagar sedan sluta det att funka o lyssna på musik med hörlurar på min Iphone 4s. Köpte nya hörlurar idag då jag trodde det var lurarna det var fel på. Men sen gick jag förbi en 3 butik för jag sett en röd/rosa prick i hörlursuttaget och dom på 3 sa att det var en fuktskada? Min fråga är finns det nånting jag kan göra själv för att fixa detta och om inte hur mycket kan det hela gå på? Måste tillägga att jag inte har någon försäkring på den och min telefon funkar skit bra annars. Ljudet när jag har hörlurarna i och lyssnar på musik är skit bra på ena hörluren men kasst på det andra

  Svara

  • iAkuten

   10 maj, 2013

   Hej Juliet!

   Felet du beskriver beror troligen på hörlurskontakten inuti telefonen, kontakten som du stoppar in dina hörlurar i.
   Detta felet kan inte åtgärdas av ”hemfix” utan kontakten behöver bytas ut helt och hållet, tyvärr.

   Vi utför denna reparation och priset ligger på 599:- ex frakt.
   Mer info:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4s/4s-hörlurskontakt

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 67. Susanna Aurell

  11 maj, 2013

  Hej!

  Usch. Döångest. Min nästintill sproilans nya iPhone 5:a slank ner i toaletten i eftermiddags. Jag är helt förtvivlad. Den funkade först men dog sedan sakta. Fick tips att blåsa med hårfönen i SIM-hålet och därefter förvara den i en rispåse men nu verkar jag ju (efter att ha läst en massa inlägg här) ha gjort helt fel. Vad ksa jag göra? Finns det något som helst hopp för den? #honsomalldelesnyssfickennyiphoneavmakenpgaattdengamlagickikras. :/

  Svara

  • iAkuten

   27 maj, 2013

   Hej Susanna!

   Om du fortfarande inte fått rätt på din iPhone 5:a så kan det vara aktuellt att skicka in den för en felsökning.
   Vi lyckas få rätt på majoriteten av våra mottagna fuktskadade enheter så det finns hopp för din telefon också!
   Skicka in telefonen för en felsökning (beställ den för 1:- ex frakt via vår hemsida) så tar vi oss en titt på den!
   #TappaInteHoppet

   Svara

 68. Ludde !

  16 maj, 2013

  Hej! Idag så satte jag på vattenspridaren och glömde att iPhonen satt i Dockstudion , iPhonen Blev pyttelite våt men vägrar och ladda ! HJÄLP! :(

  Svara

  • iAkuten

   27 maj, 2013

   Hej Ludde!

   Troligen har din laddningskontakt tagit skada av vattnet/fukten.
   Om inga andra fel har uppstått bör det räcka med ett laddningskontaktsbyte, vilket kostar 599:- (för iPhone 4/4s).
   Dock rekommenderar jag dig att skicka enheten för en felsökning så kan vi bekräfta felet och därefter återkomma med det slutliga priset.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 69. Emmy Lund

  24 maj, 2013

  Hej, jag tappade min mobil i toaletten, tog upp den jätte fort men den sluta funka efter ett par minuter finns det någon chans att laga den? tack på förhand.

  Svara

  • iAkuten

   27 maj, 2013

   Hej Emmy,

   Som du kan läsa av tidigare kommentarer så får vi rätt på de flesta fuktskadade enheter.
   Jag skulle vilja tips dig om att skicka in telefonen för en felsökning, 1:- ex frakt, varefter vi felsöker telefonen och återkommer med ett slutligt pris. I regel brukar fuktskador kosta 600-1.200:- att reparera, såklart beroende på hur pass mycket skada fukten har orsakat.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 70. Oliver

  1 juni, 2013

  hejsan, jag tappade min mobil i toaletten och den låg där i 6-7 sekunder innan jag fick upp den.. jag kunde använda den som vanligt direkt efter men nu startar den inte längre…. vad gör jag? Tack på förhand :)

  Svara

  • iAkuten

   29 juli, 2013

   Hej Oliver!

   Som vi tipsar de flesta andra i den här tråden – skicka in din enhet för en felsökning.
   Artikeln felsökning hittar du under ”Reparationer” och därefter under korrekt modell på vår hemsida, http://www.iakuten.se.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 71. Rebecca

  1 juni, 2013

  Hej, jag tappade klantigt nog min iPhone 4s i toaletten för kanske 6 timmar sedan, jag tog upp den snabbare än ljusets hastighet och allt funkar som det ska, ljudet, och allt. Dock stängde jag aldrig av den eller tog ut simkortet, är det för sent nu? Det enda problemet än så länge är kameran, det är fukt på linsen så när man tar kort blir dom bara suddiga, vad kan man göra åt detta?

  Svara

  • iAkuten

   29 juli, 2013

   Hej Rebecca!

   Förmodligen åtgärdas detta fel genom ett kamerabyte. Detta kostar 599:-.
   Jag skulle dock rekommendera dig att skicka in enheten för en felsökning (1:- ex frakt) varefter vi återkommer med vad som behöver göras.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 72. Rebecca

  1 juni, 2013

  Glömde fråga vad det isåfall skulle kosta att laga luren? Och den kanske låg och skratta i toan i 3-4 sekunder

  Svara

 73. Frida

  4 juni, 2013

  Hejsan, idag så fick min iphone 4s en del vatten på sig och nu har min högtalare i mobilen lagt av helt vet verkligen inte vad jag ska göra? Men det som är väldigt konstigt är att högtalaren funkar när mobilen börjar ringa alltså ringsignalen hörs ? Vad ska jag göra? Med vänlig hälsning, Frida

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Frida!

   Det finns faktiskt två olika högtalare i telefonen – en för samtal och en för ringsignaler.
   Den ena kan gå sönder utan att det andra gör det.

   Om du vill ha detta fel reparerat, var vänlig kontakta oss på info@iakuten.se.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 74. Klara

  18 juni, 2013

  Hej!
  Jag har inte tappat min telefon i vatten eller något liknande. Men min telefon beter sig typ som om den blivit fuktskadad. Vissa partier på touchskärmen har slutat fungera och det räcker med att jag nuddar telefonen på sidan och vrider lite på den så skriver den en bokstav helt av sig själv. Den är lite mindre än ett år gammal, skulle man få garanti på den om man gick med den till apple, där jag köpte den? Eller hur ska jag göra? Tack.

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Klara!

   Felet du beskriver är ganska udda.
   För att din garanti ska gälla får enheten inte ha några yttre eller inre skador. Inre skador kan t.ex. vara fukt, sand eller skador som har uppkommit av överhettning.
   Det är ofta svårt eller till och med omöjligt att själv få en uppfattning om det finns inre skador. Detta brukar inte visa sig förrän en tekniker felsöker enheten.
   Med andra ord är det en liten chansning att lämna in telefonen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 75. Linda

  4 juli, 2013

  Hej!

  Som många andra tappade jag min ganska nya iPhone 4S i toan i måndags, slet upp den direkt å blåste i alla utgångar å skakade den som en besatt för att få ur vattnet.. den funkade felfritt under hela tiden fram tills att jag insåg att jag nog borde stänga av den.. satt med den i fläkten på bilen hela vägen hem från jobbet sen, kom hem å körde med hårtork.. fick tips om ris å la ner den i en låda med ris.. testade igår om den funkade, fortfarande felfritt! Körde lite mer med hårtorken å la tillbaka den (avstängd såklart) i rislådan.. testade nu igen (torsdag em) med att ladda å starta den.. allt funkar felfritt fortfarande… kan det vara så att min iphone faktiskt klarat sig eller kommer det rätt va det är att komma problem från detta lilla dopp i toan tro? Kan man då, om det är så att det uppstår problem, skicka in den till er när den börjar strula eller är det då redan försent eftersom jag använt den å slitit på ev skador?

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Linda!

   Visst kan det vara så att du så pass lyckligt lottad att inga permanenta skador har uppkommit.
   Detta är väldigt sällsynt, men det händer.
   Om det skulle visa sig att fel uppkommer längre fram, då kan man troligtvis åtgärda dessa när det blir aktuellt.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 76. Johanna

  7 juli, 2013

  Hej!
  Jag tappade min iPhone 5 i toaletten förra helgen. Jag stängde snabbt av den, tog av skalet jag hade på och torkade av den och la den i en rispåse. Efter ett tag tog jag även ut nanosimkortet (telefonen gick då igång och hopp ingavs om att den kanske inte var helt kaputt). Telefonen var avstängd i en vecka och igår satte jag på den – och den funkar! Högtalare, kamera och mikrofon. fuktindikatorn är inte orange. Känns lite bra för att vara sant? Hade en Samsung tidigare som inte klarade av en betydligt mindre mängd vatten. Bör den felsökas?

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Johanna!

   I vissa, sällsynta fall, blir det inga bestående skador av fukt/vatten. Det låter som att detta är aktuellt i just ditt fall!
   Valet att få enheten felsökt är upp till dig. Det skadar aldrig att få enheten rensad med kemikalier, detta kan till och med förhindra framtida problem, men det kan även känns onödigt om inga fel har uppenbarats.
   Vi försöker vara så objektiva som möjligt och där med vill vi inte rekommendera varken för eller emot en felsökning.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 77. Itahisa

  8 juli, 2013

  Hej, tappade min mobil i en vatten hink, tog upp den otroligt fort och torkade mobilen ” sög” ut vattnet som kunnat komma in i laddarintaget. Få på mobilen utan problem det enda som slutade fungera va hemknappen, va kan jag göra åt det ??

  Med vänlig hälsning,/ itahisa

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej!

   Om hemknappen slutar att fungera och är inte återtar funktion inom några dagar är det troligt att felet är permanent.
   För att åtgärda detta behöver hemknappskontakten på insidan av telefonen bytas ut.
   Kontakta oss på info@iakuten.se om du är intresserad av en sådan reparation.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 78. Harald Göterling

  16 juli, 2013

  Hej
  För några dagar sedan välte ett glas öl över min IPhone 5. Fungerade perfekt efteråt i två dagar men nu visas ”Ingen service” permanent. Allt annat fungerar som tidigare. Har försökt alla rekommendationer att få igång operatör/signal men det lyckas inte. Vad göra?

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Harald!

   Om felet är kvar efter 3-4 dagar efter incidenten är det högst sannolikt att felet är permanent.
   För att åtgärda detta behöver antennkontakten på enheten bytas ut.
   Kontakta oss på info@iakuten.se för mer information.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 79. Daniel

  21 juli, 2013

  Hej
  Jag var ute i skärgården då min Iphone fick verkar ha fått vatten i sig och vägrar att starta. Problemet var att min skärm var sprucken men jag hade plast och skydd på telefonen så det bör inte vara stora mängder som kommit in.
  Men dum som jag var då så försökte jag starta den och blixtlampan lyste i 5-10 minuter sedan slocknade den och den började vibrera i konstant 20 minuter till. Finns det några möjliga lösningar för att den skulle kunna fungera igen?

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Daniel!

   Med ospecifika fel som ditt är det omöjligt att ge ett exakt utlåtande innan vi har felsökt telefonen.
   Vi rekommenderar dig att skicka enheten till oss genom att beställa en Felsökning via vår hemsida.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 80. André

  26 juli, 2013

  Hej jag tappade min telefon i en sjö i mälaren. Jag stängde av telefonen och skyndade hem. Efter sex timmar satte jag på mobilen och allt fungerade förutom högtalarna. Jag kan lyssna i hörlurar fast det kan vara ganska jobbigt om det ringer osv. Vad borde jag göra och vad kostar det? Tack på förhand :)

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej André!

   Navigera in på http://www.iakuten.se och välj Reparationer, därefter din telefonmodell och slutligen artikeln ”Felsökning”.
   Där hittar du information på vad vi kan hjälpa dig med om du har flera eller ospecifika fel.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 81. André

  26 juli, 2013

  Jag har också laddning med det här tillbehöret tillåts ej.

  Svara

 82. Niki

  29 juli, 2013

  Hejsan! Jag tappade min Iphone 5 i en sjö för 3 dagar sedan. Vi fick upp den på ca 15 sekunder. Vattnet var vanligt sötvatten. Jag stängde av den i 2 dagar. Den tredje dagen startade den av sig själv och vi testade högtalarna och allt sådant. Den värkar helt återställd. Jag kan ringa med den och jag kan lyssna på musik. (Inget fukt bakom skärmen) Borde jag börja använda den eller vad ska jag göra??

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej!

   I sällsynta fall då telefonen inte har några uppenbara skador efter kontakt med fukt/vatten är det ett 50-50 val att få den rensad för fukt.
   Enheten kan mycket väl fungera felfritt utan åtgärd men skadorna kan även förvärras, det är omöjligt att säga, tyvärr.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 83. Jessica

  29 juli, 2013

  Hej, här kommer min historia också även om jag antar att jag faktiskt inte har något annat val än att skicka in telefonen på en felsökning. ;)
  Jag stoppade av misstag in min Iphone4s i tvättmaskinen tillsammans med en massa smutsiga underkläder. Det tog mig kanske fem minuter innan jag kom på vad jag gjort och när jag rusat tillbaka till tvättrummet, fått stopp på maskinen och öppnat luckan hittade jag min telefon, vid liv. Jag som i panik inte visste vad jag skulle ta mig till rusade tillbaka hem till datorn för att ta reda på vad jag skulle göra där jag läste att man (såklart) ska stänga av dom så fort som möjligt. Vid det laget hade skärmen börjat blinka konstigt och färgerna blev ljusare men när jag försökte stänga av telefonen startade den bara om sig igen. Jag fick i alla fall av baksidan på den och lagt den i en påse ris. Där har den nu legat i fem dagar (den dog inte förrän batteriet tog slut dagen efter.) Nu kunde jag inte hålla mig längre utan satte i laddaren för att se hur den mår. Den laddar utan problem och skärmen har fått tillbaka sin normala färg bortsett från att den ser lite randig ut. Touchen fungerar, den hittar wifi och kan spela upp musik men när jag försöker använda den tar det bara några sekunder och sedan varnar den för temperatur. Är det något allvarligt fel så att det är lika bra att skaffa en ny telefon eller borde det gå att laga utan att bli för dyrt i slutändan?

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Jessica!

   Trots att felen på din telefon antagligen är ganska allvarliga, bör den gå att reparera.
   Jag skulle vilja rekommendera dig att skicka in telefonen till oss för en felsökning varefter vi återkommer med ett slutpris.
   I regel brukar fuktskadade enheter kosta 600-1.200:- att reparera.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 84. hanna

  4 augusti, 2013

  hej! får några dagar sen så hade jag min iphone 5 i min ficka (byxor). jag skulle tvätta kläder direkt jag kom hem och glömde min telefin så den åkte med i tvättmaskinen. jag märkte det och och tog snabbt ut den. lät den torka 2-3 dagar. nu funkar all bra. förutom att det det ser ut som om det är vatten under skärmen. vad ska jag göra ska jag lämna in den så dom kan undersöka den och kanske byta skärmen. kommer fel att uppstå om man inte har problem nu ? ??

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Hanna!

   Precis som du säger så behöver skärmen bytas ut för att åtgärda felet med fläckarna.
   Om du inte har upplevt några övriga fel 3-4 dagar efter fuktskadan är det troligt att telefonen kommer förbli felfri.
   Kontakta oss på info@iakuten.se om du vill ha mer information gällande skärmbyte på din telefon.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 85. Nathalie

  5 augusti, 2013

  Hej! Den nedre delen på min iPhone fem råkade jag tappa i ett glas med lite vätska i i botten, då jag inte såg att det var vätska kvar i botten lät jag den ligga kvar och somnade… När jag sen vaknade och tog upp den var den alldeles kladdig, under hela skalet och vid mikrofonen, högtalaren och laddningsuttaget. Såhär dagen efter insåg jag att högtalaren brusar (det låter som att den är sprängd) går det laga detta fler själv? Försvinner det efter ett tag? Eller måste jag lämna on den och vad kostar det då?

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Nathalie!

   Att byta högtalare är inget som man bör försöka sig på själv.
   Om felet är kvar efter 3-4 dagar är det troligen permanent.
   Kostnaden för att byta högtalare för iPhone 5 hos oss är 699:-.
   Kontakta oss på info@iakuten.se för mer information om denna reparation.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 86. Jonathan

  7 augusti, 2013

  Hej iakuten

  Tidigare idag någon gång runt 00 – 02 så badade jag. Hade samma otur som många andra här och tappade min Iphone 5 i badkaret dumt nog. Den hann max ligga i 2-3 sekunder innan jag fick upp den och skakade ut så mycket vatten som möjligt. Den fungerade, men När jag testade att spela musik så var ljudet väldigt dämpande och jag hörde inte något knappt. Såg även att vatten hade trängt sig upp i vänstra hörnet av skärmen. När jag skulle stänga av den så startades den bara om. Upprepade det 2 gånger till men samma resultat. Blev väldigt nervös. Till slut så kollade jag runt lite på internet och såg att många testat ris så även jag gjorde det. Jag fyllde en glassburk med ris och la telefonen upprätt i riset och fyllde sedan hela burken med ris så telefonen blev helt täckt. Försökte sedan slappna av och sova. Gick sedan upp 09.30 och kollade telefonen. Vattnet vid skärmen hade blivit lite större. (Detta syns endast när skärmen är på). Men nu försökte jag stänga av den igen eftersom det gått några timmar sen olyckan. Denna gången hade jag tur och det funkade felfritt. Den är nu avstängd.

  Har lagt den ner i en annan burk vågrätt, och fyllt den med ris. Solen skiner hyfsat bra och det är och ca 30-35 grader på balkongen där jag la burken. Tänkte låta den ligga där resten av dagen och sedan ta in den. Ska man testa starta upp den sen igen, eller är det bäst att låta den vara nedstängd i några dygn till och kanske testa nästa vecka eller om några dagar och se om det funkar bättre?

  Tror jag fick med allt. Har ni några tips på min situation utöver guiden och alla andras inlägg. Tänkte skippa hårfönen i vilket fall. Och öppna den har jag nu uteslutit som en dålig ide. Tror ni det finns möjlighet för att få detta på hem/drulleförsäkringen ifall ljudet samt skärmen behöver bytas?

  Tack i förhand!
  Mvh Jonathan

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Jonathan!

   Det är rekommenderat att låta den torka i minst 48h om mycket vatten har trängt in i telefonen.
   Som vi tidigare har nämnt brukar fel som är kvar efter 3-4 dagar vara permanenta.
   Om det är så i ditt fall också behöver telefonen repareras och de defekta delarna bytas ut.
   Försäkringsbolag brukar oftast vara lätta att ha att göra med om man kontaktar dem och berättar att man har varit i kontakt/fått prisförslag från en seriös verkstad. Det skulle förvåna mig om detta inte täcks av din drulleförsäkring.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 87. Astrid

  9 augusti, 2013

  Jag hade fotbollsträning igår och det spöregnade, dum som jag var hade jag inte stängt väskan ordentligt så facket som min iphone 5 låg i, i väskan, var rätt blött. På hemvägen upptäckte jag att mobilen var död, jag hade rätt lite batteri när jag kom till träningen så det kan ha varit därför eller regnet, jag vet inte. Knappen där uppe som man sätter på mobilen med är sönder sen tidigare så jag har använt mig utav det där hjälpsystemet. Därför kunde jag inte testa att sätta på den förrän jag kom hem för att testa att ladda den. Jag provade men inget hände. Nu har det gått ungefär 16h och jag har försökt föna den då och då och den går inte igång när jag sätter i laddaren. Tänkte testa rispåse, lär väl inte funka men jag vill testa i alla fall. Finns det något jag kan göra och hur länge ska jag vänta innan jag ger upp? Tack på förhand!

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej Astrid!

   Det vettigaste man kan göra för att få ur fukt ur en iPhone är att låta den ligga i rumstemperatur, så öppen som möjlig – d.v.s. utan SIM-hållare i.
   Fukten avdunstar och letar sig förhoppningsvis ur telefonen inom loppet av 2-3 dygn.
   Om inte detta hjälper är troligen skadorna permanenta och då behöver telefonen repareras för att få den funktionsduglig igen.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 88. Valentina

  15 augusti, 2013

  Hejsan! Jag har en spricka på skärmen sen tidigare längst uppe vid kameran är det typ heltt öppen alltså, jag råka hälla vatten på den men den klara sig ganska bra ändå. Men vissa ställen funkar inte touchen t.ex när jag ska ta bort det jag har skrivit så funkar det inte o åäö alltså den delen men resten funkar bra det går och ringa o prata utan problem, vad kan jag göra eller tror du att det kommer visa mer skada senare ? Tacksam för svar!

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej!

   Om delar av touchen har slutat att fungera behöver frontmodulen (glas, touch och LCD) bytas ut.
   Det är rekommenderat att byta ut spruckna framsidor då olyckor, likt din, ofta förvärrar enhetens tillstånd.
   Byte av frontmodul för iPhone 4/4S kostar 1.200:- med originaldelar alternativt 850:- för icke-original.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 89. Måns

  15 augusti, 2013

  Hej Iakuten nu är det så att min iphone 4 blev fuktskadad av att jag hade den i fickan när det rengnade och jag skulle springa till bussen när jag kom hem börja den vibrera och jag la den i en rispåse minst två dygn det gick att få igång den men hemknappen är lite crazy ibland MEN det som stör mig mest är att den blir så överhettat just som mest uppe i högra hörnet och sen om man håller på med den ett tag så kan man knappt hålla i den jag har då frågat 3 som min mobiloperatör är men dom säger att garantin inte täcker skadorna och det skulle gå på 2000 att fixa den något tips????!!!!! Tacksam för svar

  Svara

  • iAkuten

   20 augusti, 2013

   Hej!

   Troligen har något del inuti telefonen kortslutits p.g.a. fuktskadan.
   Om det blir som varmast uppe i höger hörn är det troligt att det är kameran som är kortsluten.
   Utbyte av kamera och rengöring av fuktskada kostar 699:-.

   Kontakta oss på info@iakuten.se om du är intresserad av denna reparation :).

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 90. Sissela

  23 augusti, 2013

  Hej! Jag hade haft min iphone 4 i några veckor, men så råkade jag doppa den i vatten, men bara till mitten av iphonen. Jag torkade den så fort jag kunde och stängde av den. Sen satte jag på den efter ca 2 min, men då funkade inte ljudet så bra, det var det ända felet. Inget mer. Nu ska jag låte den vara avstängd några timmar. Men är rädd, tänk så funkar inte ljudet? Tror ni att det kommer funka som vanligt?

  //ledsen tjej

  Svara

  • iAkuten

   28 augusti, 2013

   Hej Sissela!

   Det är omöjligt att säga om högtalaren har tagit skada eller inte utan att testa den.
   Är det så att den har gått sönder och att ljudkvaliten är dålig, alternativt att telefonen inte alls spelar upp ljud, så går det med största sannolikhet att åtgärda.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 91. Siri

  26 augusti, 2013

  Hej min iphone tappades i handfatet med vatten i morse, såg inte ut att vara något fel så jag gick till jobbet. Nu i kväll när jag skulle ladda den så sätter jag i den i laddaren men den reagerar inte. När jag stänger av den och sätter i laddaren så sätts den på så den verkar ju reagera på något vis. Några förslag?

  Svara

  • iAkuten

   28 augusti, 2013

   Hej Siri!

   Det verkar som att din enhet känner av laddaren men stiften (de guldplätterade kontaktytorna) som sköter själva laddningen har skadats.
   Detta fel bör med största sannolikhet kunna åtgärdas med ett byte av laddningskontakten.
   Denna reparation kostar 599:- för iPhone 4/4S och 799:- för iPhone 5.

   Svara

 92. Maja

  27 augusti, 2013

  Hej!
  Nu är det så att jag tappade min iPhone 4s i toan i går, spolad ja. Jag tog upp den sekunden efter och torka av den med en handduk sen la jag den i ris och stängde av den, jag har kollat till den då och då under de 34 timmarna och nu när jag kolla senast så går den inte att starta det kommer bara upp att den har slut på batteri och måste laddas. Igår kollade jag oxå till den och då satte jag på den och då kom det upp ”telefonen är överhettad” eller något liknande, att den alltså är för varm när den är i normal temperatur. Jag har ingen aning om vad jag ska göra och vågar inte säga till mamma och pappa för jag gjorde nyss sönder min förra och har bara haft denna i 2 månader :/ snälla hjälp, vad ska jag göra?

  Svara

  • iAkuten

   28 augusti, 2013

   Hej!

   Det låter som att kretskortet på din enhet har tagit skada av fukten. Detta är troligen inget fel som kommer åtgärdas av sig själv eller som man kan fixa på ett lätt sätt.
   För att åtgärda detta rekommenderar vi att du skickar din telefon till oss för en felsökning.
   Troligen behöver mindre komponenter på kretskortet bytas ut. Liknande reparationer har kostat mellan 600-900:-, det är troligt att detta prisintervall är aktuellt i detta fall också.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 93. Patricia

  27 augusti, 2013

  Hej, nu är det så att ja råkade skvätta lite vatten på min Iphone 4 igår, men hade skal på och mobilen var uppochned på bänken så vattnet kom endast på skalet så tänkte att det inte var något problem. Under natten när mobilen var på laddning så började den plinga som att någon satt in och drog ut kontakten och sedan när ja försökte ladda den efter att ja hade 10 % procent batteri så funkar det inte. Det kommer ej upp något på skärmen att ja kopplat in laddaren eller något. Kan detta bero på vattnet? Och kan jag göra något för att fixa detta eller är det bara o skicka in den på lagning?

  Svara

  • iAkuten

   28 augusti, 2013

   Hej Patricia!

   Om alla andra funktioner fungerar som vanligt på din telefon är det troligt att det endast är laddningskontakten som har tagit skada.
   Om felet kvarstår efter 2-3 dagar är det troligt att skadan är permanent. I detta fall behöver laddningsmodulen bytas ut.
   Kostnaden för detta uppgår till 599:-.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 94. Arijana

  2 september, 2013

  Tjena..tappat min iPhone 4s i vatten idag, runt 18.00,fick upp den på ett par sekunder,torkade den med hårtork,allt verkar fungera som det ska, förutom att det inte går att spela upp musik fast högtalaren funkar när mobilen ringer,men när jag svarar är det stendött,det fungerar att ringa men jag hör inte vad den andra personen säger,men den hör mig.allt annat verkar okej…vad kan problemet vara då?brukar batteri i regel bli sämre när man tappar den i vatten eller?tror du det fixar sig av sig självt efter några dagar eller vad fan gör jag..vad skulle det kosta o fixa det,ungefär?MVH A.

  Svara

  • iAkuten

   3 oktober, 2013

   Hej!

   Baserat på din felbeskrivning låter det som att en komponent som styr ljudet på kretskortet har skadats.
   Denna reparation kostar 1000:-.
   Det kan mycket väl hända att batteriet skadas i samband med fuktskadan och där med försämras batterikapaciteten.
   Jag skulle vilja rekommendera dig att skicka in telefonen för en felsökning så återkommer vi med en exakt rapport samt kostnadsförslag.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 95. Angelika

  3 september, 2013

  hej,nu va de så att jag tappade min iphone 4s i toan,och jag skyndade att ta upp den,men den var helt död,och de är bara lampan som lyser,och man kan inte starta den elr någonting…och jag har ingen aning om vad jag ska göra,har provat haft den i en påse med ris och de hjälper inte….så vad ska jag göra? och hur mkt koostar de att laga den isåfall?

  Svara

  • iAkuten

   3 oktober, 2013

   Hej Angelika!

   Vid ett så här ospecikt fel kan vi inte ge ett kostnadsförslag.
   I regel brukar dessa skador kosta 600-1.200:- att reparera, beroende på vad som behöver bytas ut.
   Skicka telefonen till oss för en felsökning så återkommer vi med en rapport och kostnadsförslag!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 96. Kiki

  21 september, 2013

  Hej! Jag råkade tappa min iphone 5 när jag sprang till bussen och hittade den igen 15 minuter senare. Det regnade under hela tiden jag letade efter den. Och när jag hittade mobilen igen så levde den. Först upplevde jag att den funkade precis som vanligt till en början. Men nu (2 dagar senare) hänger den sig hela tiden när jag sms:ar eller kik:ar. Vad kan va fel och tror ni garantin kommer att täcka det här?

  (den var lite konstig innan den råkade ut för händelsen. Typ att home knappen laggade ibland, avstängnings knappen fungerar inte alls, ljudet var på ibland fast att jag hade stängt av det och ibland när jag ska spela upp ett klipp eller en låt i mobilen så slutade ljudet fungera.) Kommer de på tele 2 se att mobilen var förstörd innan den utsattes för vatten eller vad kan jag förvänta mig.

  Svara

  • iAkuten

   8 oktober, 2013

   Hej!

   Om din telefon har blivit utsatt för fukt så kommer garantin inte att täcka några som helst fel på enheten.
   Så fort enheten granskas eller öppnas för reparation kommer fuktskadan vara märkbar.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 97. Lovisa Lindgren

  22 september, 2013

  Hej! För 2 dagar sedan råkade jag tappa mobilen i toaletten, jag tog snabbt upp den och den fungerade precis som vanligt, förutom att blixten började lysa konstant. Jag fortsatte använda den under kvällen, satte den på laddning under natten. Kunde använda den i en kvart ungefär på morgonen innan den sedan dog, lampa fortsatte dock lysa. Jag fönade den ett tag och la den sedan i okokt ris, där den har fått varit i över 24 timmar nu. Lampan lyser inte hela tiden längre, men ibland.
  Har försökt sätta på den ett antal gånger, men inget har hänt så har lagt tillbaka den i riset igen. Min fråga är nu om jag på egen hand kan göra något mer? Ska jag vänta längre, eller borde jag skicka in den på reparation? Och kommer jag någonsin få tillbaka bilder mm som jag hade på telefonen?
  Tack på förhand!

  Svara

  • iAkuten

   8 oktober, 2013

   Hej Lovisa!

   Om felet/felen kvarstår efter 3-4 dagar är de troligen permanenta.
   I så fall är det bäst att skicka enheten för felsökning fortast möjligt. Ju tidigare vi får enheten efter skadan desto större chans är det att vi kan få rätt på den.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 98. Lena

  25 september, 2013

  Hej!

  Jag råkade tappa min mobil i toaletten.Jag har fönat den och torkat av den.men nu är den helt död går inte äns att starta. Jag MÅSTE komma in på den för jag har allt där och jag har inte gjort en säkerhetskopia. Finns det något sätt att komma in på mobilen så jag kan få över mina bilder från telefonen till datorn?

  Svara

  • iAkuten

   8 oktober, 2013

   Hej Lena!

   Om enheten inte visar några livstecken bör den skickas in för felsökning.
   Om den inte startar av sig själv så finns det inte mycket man kan göra för att få rätt på det.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 99. Daniel

  29 september, 2013

  Hej jag skickade in min iPhone 4 till iPhonereparation och fick beskedet att kretskortet var kaputt pga fuktskada som den blev utsatt för men frågan jag ställde mig då var om det går att byta… Reparationsfirman verkade inte kunna göra det för annars hade de erbjudit det. Men går det? Går det att byta ett kretskort på iPhone utan att det blir lika dyrt eller dyrare än att köpa en helt ny vilket inte jag vill. Provade ladda den idag då den efter en stund bara vibbrerade konstant så länge laddaren var i…. Hoppas det finna svår på mitt problem .
  Mvh Daniel

  Svara

 100. Alexander

  8 oktober, 2013

  Hej, jag gick och la mig en natt och la min Iphone 4s på bordet bredvid sängen och bredvid stod det en vattenflaska. När jag vakna på morgonen dagen efter så låg min Iphone 4s i en liten pöl av vatten. Först försökte jag att sätta på telefonen men den vägra att gå igång. Så jag la den i en påse ris ganska direkt. Finns det något mer jag kan göra för att få mobilen att fungera?

  Svara

  • iAkuten

   9 oktober, 2013

   Hej Alexander!

   Som du säkert har läst i blogginlägget är traditionell lufttorkning utan anslutning av laddningskabel din bästa chans att få enheten i fungerande skick.
   Om den fortfarande inte går igång efter 3-4 dagar är felet troligen permanent och då bör enheten felsökas av en verkstad.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 101. Albin zeneli

  8 oktober, 2013

  Hej,min skärm är lite konstig , jag har fått in lite vatten i den och det kommer upp på min framsida små vatten fläckar, det har gått nu 2 veckor sen det hände , det blir bara värre. Det har blivit en jätte stor grön fläck över hela telefonen , kan ni hjälpa? (Iphone 5)

  Svara

  • iAkuten

   10 oktober, 2013

   Hej Albin!

   Om din skada är kvar efter två veckor är det högst troligt att den inte kommer åtgärdas av sig själv.
   För att reparera en skadad skärm behöver hela frontmodulen på telefonen bytas ut.
   Mer information om denna reparation hittas här: http://iakuten.se/reparation/iphone5/5-glas

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 102. Suss

  11 oktober, 2013

  Min iphone 5 har hamnat i vatten. Det enda som är fel är att den bara går att ladda om telefonen är avstängd.
  Dvs den varnar när jag sätter i laddsladden i påslagen telefon, … tillbehöret stöds inte…., men stänger jag sen av telefonen så blir laddaren varm och den laddas. Vad tror ni är felet, och vad kostar det att laga?

  Svara

 103. Jarir

  12 oktober, 2013

  Hej. Jag har tappat min iphone i vatten. tänkte laga den själv men när jag skulle skruva ur den inre skruven så man får loss batteriet råkade jag göra sönder skruven. skruvmejseln får inget fäste. Går det att fixa om jag skickar in den till er?

  Svara

  • iAkuten

   29 oktober, 2013

   Hej!

   Innan vi har kikat på enheten kan vi tyvärr inte svara på frågan men det ska mycket till för att vi inte ska lyckas ordna en sliten skruv.
   Beställ gärna en felsökning så kikar vi på telefonen därefter!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 104. SANDRA

  12 oktober, 2013

  Hej! För ganska så längesen så fick jag en fuktskada på min iphone 4s men det märkte jag inte för ens jag tappa den på mitt golv.Mobilen fungerade inuti man kunde alltså höra siri ifall man tryckte på knappen men det var helt svart på skärmen man kunde inte se någonting.Så jag la in den på lagning och då sa de som hade lagat mobilen att den var en fuktskada , några veckor efter att jag hade fått mobilen så tappade jag den på ryggen igen , och då fick jag samma problem med mobilen som innan.Vad ska jag göra?

  Svara

  • iAkuten

   29 oktober, 2013

   Hej Sandra!

   Det där är en något knepig sits.
   Det kan faktiskt vara så att den första reparationen var dåligt utförd och därför återkom ditt ursprungliga fel. Det kan även vara så att LCD:n gick sönder av smällen och där med syns ingen bild på skärmen.
   Här är det upp till dig om du vill försöka hävda din garanti och lämna in enheten på samma ställe som innan eller om du hellre vill testa en ny verkstad.
   Om du vill skicka telefonen till oss så rekommenderar jag att du köper artikeln ”Felsökning” under iPhone 4S reparationer på vår hemsida.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 105. Swez

  14 oktober, 2013

  Hej! Jag har en iphone 4s som jag tappade i en jaccuzi för ett år sedan. Och då la jag den i en påse med ris en natt och dagen efter funkade den som den ska igen. Men för 3 veckor sen, tappade jag mobilen på golvet då sprack skärmen, och en kompis öppnade mobilen för att laga den. Då sa han att fukten var kvar i mobilen och touchen har slutat fungera. Men jag kan starta mobilen och så. Men touchen funkar inte. Finns det någon möjlighet att laga den?

  Svara

  • iAkuten

   29 oktober, 2013

   Hej!

   Touchfelet kan bero på några olika saker faktiskt. Innan vi har felsökt telefonen kan vi inte ge ett definitivt svar. Dock är det väldigt troligt att det ska gå att lösa.
   Skicka gärna in din telefon för en felsökning (1:- + frakt) så tar vi en titt på den!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 106. johanna Olsson

  21 oktober, 2013

  Hej tappade min iphone 4 i ett badkar men till en början var det inget fel alls på den. torkade den i ris osv. Men nu har jag upptäckt att den blir väldigt varm och batteriet laddar ur efter ca. 2 timmar! kan det hjälpa att byta batteri eller vad är fel?

  Svara

  • iAkuten

   29 oktober, 2013

   Hej Johanna!

   När batteriet laddar ur så pass snabbt (<5h) så beror felet på en kortslutning och inte på själva batteriet.
   Felet går att åtgärda genom att hitta den kortslutna komponenten på kretskortet och därefter byta ut den.
   Jag skulle vilja tipsa dig om att skicka in telefonen för en felsökning varefter vi försöker identifiera felet. Uppskattningsvis kommer priset uppgå till 600:-.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 107. Frida

  25 oktober, 2013

  Hej, nu var det så olyckligt att jag har råkat få min iphone 5 fuktskadad. Jag väntade på ett viktigt samtal, så jag stängde inte av mobilen direkt. När samtalet varade blev volymen lägre och lägre, för att sedan vara så låg att jag var tvungen att ha högtalare. Jag avslutade samtalet och tänkte att det kanske skulle bli bättre om jag stängde av och satte på telefonen igen, men då fungerade inte nätverket, utan uppe till vänster stod bara ”söker”. Jag stängde av och satte på telefonen igen flera gånger, men det står likadant nu. Men, allt annat tycks fungera, även högtalaren. Är det möjligt att själv laga min mobil? Hur i sådana fall?

  Svara

  • iAkuten

   29 oktober, 2013

   Hej Frida!

   Om enheten inte kan hitta nätverk efter att du har stängt av och på telefonen ett antal gånger, och om felet kvarstår 3-4 dagar efter fuktskadan så är det troligen ett permanent fel.
   Möjligen har enhetens antenn skadats men det är svårt att säga något mer konkret innan enheten har felsökts.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 108. Freddie Bengtsson

  1 november, 2013

  hejsan, jag tappa min iphone 4 i en vatten pöl, efter det så starta den inte :( nu har det gott ett halv år och nu jag tänkte laga den så jag köpte ett nytt batteri men så nu startar den men ingen bild kommer! :/ va är det för fel? tack för svar

  Svara

  • iAkuten

   7 november, 2013

   Hej Freddie!

   När du inte får någon bild på skärmen, och enheten har varit/är fuktskadad, då kan felet bero på flera olika saker.
   Oftast brukar det röra sig om ett kretskortsfel där LCD-kontakten eller komponenten som styr ljusstyrkan har skadats.
   För att kunna ge dig ett definitivt svar bör du skicka in enheten för en felsökning.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 109. Anna

  2 november, 2013

  Hej!
  Nu ikväll så råkade någon spilla kaffe på bordet där min iphone 4 låg. Kaffet var inte kokhett då jag fick det på mig men heller inte kallt. Jag torkade den snabbt och hade mitt skal på som vanligt. Tog tops och petade i högtalarna och batteri ingången. De verkade inte komma mycket men jag såg lite kaffe där endå. Lät telefonen vila och den verkar funka som vanligt MEN upptäckte sen att jag inte kan lyssna på tex music, ljudklipp, youtube, sms meddelanden.. Men jag kan ringa och ta emot samtal och då kommer ljudet fram. Nu medans jag skriver detta så kommer ljudet tillbaks – och försvinner igen när jag har ljud på tanegent knapparna men i stort sett hörs inget. Vad gör jag? Vågar ej skruva och ha mig då jag är rädd att göra fel.
  Att ladda telefonen verkar också fungera..

  De är så dyrt att lämna in mobiler nu för tiden så man får lite lätt panik.
  Tacksam för svar!
  /Anna

  Svara

  • iAkuten

   7 november, 2013

   Hej Anna!

   Även i ditt fall kan det uppkomna felet bero på olika faktorer.
   Gissningsvis är det musikhögtalare eller en komponent, s.k. audio IC, på kretskortet som har skadats. För att bekräfta vilken av dessa delar som är sönder behöver vi felsöka enheten.
   Uppskattat reparationspris för dessa fel är 600:- respektive 800:-.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 110. camilla

  4 november, 2013

  Hej!

  Min iphone har stendött. Först blev skärmen vit med ett svart streck och nu går den inte att starta. Telefon kan jag köpa ny men jag vill väldigt gärna ha fram kort som ligger på telefonen. Går detta att lösa i så fall hur?
  Hälsningar Camilla

  Svara

  • iAkuten

   7 november, 2013

   Hej Camilla!

   Vi kan i vissa fall komma åt minnet på telefonen även när den i övrigt är stendöd.
   Detta är inget vi kan hjälpa dig med över bloggen eller per telefon utan vi hade behövt få telefonen skickad till vår verkstad.

   Dessutom finns det en stor chans att vi kan reparera de övriga felen för betydligt lägre pris än vad en ny enhet hade kostat.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 111. Linnea

  8 november, 2013

  Hej jag har fått en begagnad iphone 4 av en släkting. Den funkar jättebra förutom att wifi inte funkar det är grått över det hela tiden. Min släkting har tappat den i en bubbelpool men den funkar utom wifi då. Beror detta på vattnet och vad kostar det om det mot förmodan går att laga ?

  Svara

  • iAkuten

   18 november, 2013

   Hej Linnea!

   WiFi-problemet som du beskriver är inte helt ovanligt när enheten har blivit fuktskadad.
   Tyvärr är det ett ganska avancerat ingrepp som behövs för att åtgärda detta problem. WiFi-antennen som är fastlödad på kretskortet behöver monteras av och ersättas med en ny del. Denna reparation kostar 1000:- och tar cirka 2 dagar.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 112. Tina

  14 november, 2013

  Hej! Tappad mobilen i toaletten och tog upp den i samma sekund! jag var tvungen att åka till skolan så tog med mig mobilen och torkade den o blåste på den hela dan. Den funkade och jag kunde smsa dock var skärmen suddig och det var massa linjer. Efter 2h så fanns det varken nätverk eller nån touch. Kundevarken knappa in min kod eller ens ”slide to open”(touch skärmen reagerar inte) dock är skärmen helt normal. La mobilen i ris direkt när jag kom hem och nu har den legat där i några timmar. Hur länge ska jag låta den vara där eller ska jag plocka isär mobilen o lufttorka? Kommer den få tillbaka sin touch? Det är en iphone 5 och jag är jätte orolig för jag har ingen försäkring på mobilen!!

  Svara

  • iAkuten

   18 november, 2013

   Hej!

   Nätverksfelet som du beskriver kan bero på några olika faktorer. Det mest troliga är att antennkontakten på kretskortet har skadats och behöver bytas.
   Touchfelet kan dels bero på touchmodulen (framsidan) eller på s.k. touch IC-kontakten på kretskortet.

   För att vi ska kunna bekräfta vad som verkligen är sönder och vad som behöver bytas hade vi behövt felsöka telefonen.
   Du kan beställa en felsökning via vår hemsida genom att gå in på http://www.iakuten.se och därefter välja ”Reparationer”, telefonmodell och slutligen ”Felsökning”.
   Uppskattningsvis kommer det slutliga reparationspriset uppgå till 1.000-1.300:-.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 113. Cecilia

  15 november, 2013

  Hej, jag har tappat min iPhone 5 i toaletten och touchen fungerar inte som den ska. Dessutom finns det långrandiga ”digitala” ränder i skärmen horisontellt och vertikalt. Vad kan vara fel och vad kan detta kosta att fixa?

  Med vänlig hälsning

  //Cecilia

  Svara

  • iAkuten

   18 november, 2013

   Hej Cecilia!

   Troligtvis är det frontmodulen (LCD, touch och glas) och touchkontakten på kretskortet som har skadats av fukten.
   Vi kan endast ge ett ungefärligt pris för reparationen innan vi har felsökt enheten men priset bör hamna runt 1.500:-.

   Om du är intresserad av att få enheten reparerad, var god skicka in den för en Felsökning. Felsökningen kan beställas via vår hemsida – http://www.iakuten.se. Navigera in på Reparationer, välj därefter telefonmodell och slutligen Felsökning.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 114. Stina

  20 november, 2013

  Hejsan. Igår tappade jag min iPhone 5 i toaletten och märkte inget. 15-20 min senare hittar mamma den.
  Jag la den direkt i ris och den fungerade hela tiden. Lång och plingade hela natten.
  Låg där i kanske 12 timmar och den fungerar utmärkt. Är det något som ändå kan ha hänt? Allt fungerar precis som vanligt… Men är rädd att den ska rosta sönder invändigt :/

  Svara

  • iAkuten

   26 november, 2013

   Hej!

   I regler brukar fel som är orsakade av fukt yttra sig inom 3-4 dagar, ibland går det fortare, ibland går det långsammare. Har du inte märkt av några fel efter denna period kan du ha haft tur och klarat dig undan fuktskador. Dock är det möjligt, precis som du säger, att lite fukt är kvar inuti telefonen som på sikt kan orsaka skador. I dessa fall är det en 50-50 chansning att inte göra något. Du kan ha tur och klara dig utan framtida fel men det går tyvärr inte att säga med säkerhet.
   Om du inte vill chansa, alternativt minimera risken för framtida fel, kan det vara klokt att skicka telefonen till oss för att sanera fuktskadan.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 115. Stefan

  17 december, 2013

  Jag råkade bada med min Iphone 5S i poolvatten i ungefär 1 minut, den har varit sten död i mer än fyra dagar nu, finns det någon chans att den börjar fungera igen?

  Svara

  • Stefan

   17 december, 2013

   Den har också legat i en påse med ris under de 4 dagarna.

   Svara

   • iAkuten

    24 januari, 2014

    Hej!

    Om den inte visar livstecken efter 3-4 dagar är det dags att ta till extern hjälp.
    Skicka in enheten för en felsökning till oss så ser vi vad som kan göras!

    Mvh,
    iAkuten.se

    Svara

 116. Julia

  23 december, 2013

  Hej.
  Känner mig ganska körd.
  Var på fest i förrgår och hade min Iphone 4s i jackfickan, hade även en öl där som var oöppnad. Nån gång under kvällen blev ölen skadad och läkte ut i fickan. Upptäckte det här morgonen efter så min telefon låg där ett bra tag. Försökte ladda den på morgonen då jag bara trott att batterit var slut. Batterisymbolen kom upp ett tag och försvann sen. Telefonen är skittung jämfört med pojkvännen Iphone 4s. Känns ganska hopplöst. Den har legat i en påse med ris i mer än ett dygn men utan framgång. Vad kan man göra?

  Svara

  • iAkuten

   25 januari, 2014

   Hej Julia!

   Som inlägget säger, skicka in enheten för fen felsökning!
   Det finns fortfarande hopp och med största sannolikhet kommer vi kunna reparera din telefon.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 117. vivianne /12år

  2 januari, 2014

  Hej!
  jag har en spricka i min telefon (iphone 4)
  och för 5 dagar sen när jag skulle duscha så gick jag in till badrummet
  stoppade mobilen under handduken (i vårt handduks skåp)
  sen när jag drog ut handduken glömde jag att telefonen var där under den for i golvet igen
  och det var ju (Lite lite blött men den for med baksidan ner, sprickan har jag på fram sidan

  när jag tryckte på knappen då var det bara vit,
  hela skärmen var vit, med gröna ränder typ. jag har testat att ladda den inget händer

  testat att hålla in knappen där uppe och knappen där nere, inget händer bara en vit skäm ser inget.
  och jag kan inte stänga av för jag ser inte (Stäng av drag saken) bara en vit skäm är den fullt trasig??

  //Vivianne

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2014

   Hej Vivianne!

   Troligen är det din display som har gått sönder.
   Detta fel kostar 850:- att reparera (alternativt 1.200:- för originaldelar).
   Mer information hittas här:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4/4-glas-kopia

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 118. Helena

  13 januari, 2014

  Hej! Fick mjölk hällt över min iphone 5. Drog därifrån den jättefort och torkade den med papper, sedan i en påse med ris. Har nu legat där ca. 30 min. Dum som jag var tog jag upp den och testade. Inga synliga skador. provade ljudet och det är riktigt dåligt. knastrar och är ojämn. Vad ska jag göra, ska jag låta den fortsätta ligga i rispåsen?

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2014

   Hej Helena!

   Rispåse-tricket fungerar dåligt, som nämnt i inlägget.
   Om felet kvarstår efter 3-4 dagar är det troligt att felet är permanent.
   Om så är fallet är det läge att tänka på åtgärder.
   Oavsett vilket högtalare som är defekt (samtalshögtalare – d.v.s. att du hör motparten dåligt, eller musikhögtalaren – d.v.s. att ljud som spelas upp ur telefonen hör dåligt) kostar reparationen 699:-.
   Lista över reparationer:
   http://iakuten.se/reparation/iphone5

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 119. Elvira

  13 januari, 2014

  Hej! Min iphone 4s verkar ha blivit fuktskadad, jag förstår inte hur det har hänt eftersom den inte har varit i närheten. Skärmen är alldeles blå randig ibland och ibland bara konstigt blå? Om jag nu skulle laga den skulle det vara mer värt att köpa en iphone 5s?

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2014

   Hej Elvira!

   Om skärmen blir blåfärgad och/eller randig kan det även vara så att LCD:n, d.v.s. bildskärmen är sprucken. Detta kan hända utan att glaset i sig är sönder.
   Den billigaste möjliga reparationen för detta fel hittas på följande länk:
   http://iakuten.se/reparation/iphone4s/4s-glas-kopia

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 120. vilma

  14 januari, 2014

  Hej. Jag tappade min iphone 5 i toaletten för ca 2 timmar sen. Fick upp mobilen direkt, hann ligga i vatten i en sekund. Tog den till köket, torkade av och la den i ris i 45 min tills jag läste att det inte funkade bäst. Hade krångel innan det med att stänga av telefonen. Testade då att sätta på musik, ljudet funkade men var lågt. Så tog mobilen och fönade med en hårtork försiktigt med kalluft. Satte på mobilen och testade musik som lät som valigt. Inget fel på mobilen eller ljudet. Ringde då min pappa som sa att han hörde mig jättebra, själv hörde jag honom jättebra med.
  Kan tyvärr inte öppna upö iphonen eller simkortet så kan inte se om den e vattenskadad något. Som sagt så funkar mobilen perfekt och inga fel alls.Tror ni den inte tog skada eller kan det visa sig senare att den gjorde det?

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2014

   Hej Vilma!

   I vissa fall har man tur och klarar sig utan några permanenta skador från fukt.
   Om telefonen fungerar normalt 3-4 dagar efter incidenten är det troligt att den kommer fortsätta fungera felfritt framöver också.
   Vill man vara på den säkra sidan kan man alltid skicka enheten till oss för rensning av fukt men som sagt, det finns en chans att enheten klarade sig utan bestående skador.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 121. Susanne Larsson

  21 januari, 2014

  Hej! Kring jul lyckades jag bada min iPhone 4s i sötvatten under några sekunder. Haft den i en skål med ris ovanpå ett varm element. Den fick ladda ur (eftersom den inte gick att stänga av). Den fungerar nu, men laddar ur på ca 8-10 timmar. Jag kan heller inte stänga av telefonen. Jag får fram stäng av telefonen och den stänger av men lika fort startar den upp igen utan att jag gör något. Har gjort systemåterställning ett par gånger, men det verkar inte hjälpa. Tips för en två år gammal telefon?
  Tack på förhand!

  Svara

  • iAkuten

   24 januari, 2014

   Hej Susanne!

   Troligen är det en eller flera komponenter som har kortslutits inuti telefonen. Detta medför att enheten förbrukar mer ström än normalt.
   Jag skulle vilja rekommendera att ni skickar in er enhet för en Felsökning.
   Vi kan få rätt på de flesta fuktskador men självklart beror allt på hur omfattande skadan är och vilka komponenter som har blivit skadade.

   Felsökningen beställs via vår hemsida, http://www.iakuten.se genom att klicka på Reparationer, därefter välja telefonmodell i fråga och slutligen artikeln Felsökning. Här finns även information om hur enheten skickas till oss.
   En Felsökning kostar 1:- ex frakt att beställa. Kostnaden för fuktskadereparationer brukar i genomsnitt hamna på 700-1.400:-, beroende på vilka delar som behöver bytas ut. Kostnaden kan både bli lägre och högre än detta belopp.

   När vi har tagit emot och felsökt enheten återkommer vi med en rapport samt ett definitivt kostnadsförslag.
   I detta läge kan ni godkänna priset och få enheten reparerad eller neka priset och få enheten återsänd utan någon tillkommande kostnad.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 122. Camilla

  27 januari, 2014

  Hej!

  Min mobil blev tappad i toaletten, och allt fungerar förutom att jag inte kan prata/höra samtalen, eller ex spela upp musik. Andra funktioner så som väckarklocka med mera funderar, och det har inte kommit in någon fukt i skärmen utan den ser precis ut som vanligt och tar laddning..!

  Vad kan jag göra? är det något ni kan laga? Vad skulle det uppskattningsvis kunna kosta?

  Med vänlig hälsning,
  Camilla

  Svara

  • iAkuten

   31 januari, 2014

   Hej Camilla!

   Detta fel är inte helt ovanligt i samband med fuktskador. Dessvärre är detta ett ganska allvarligt kretskortsfel och kostar uppemot 1.500:- att reparera.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 123. Sara

  29 januari, 2014

  Hej! Jag tappade min iphone 5s i toaletten. Allting fungerar som det ska, förutom hem knappen eller vad de heter. Vad kan en sån kosta att laga? Själva touch id fungerar, men inte knappen. E de vattnets fel eller är de något annat? Den är helt ny.

  Med vänlig hälsning, sara

  Svara

  • iAkuten

   31 januari, 2014

   Hej Sara!

   Detta fel beror troligtvis på hemknappstryckplattan eller kontakten på kretskortet.
   Då felet är ospecifikt kan jag tyvärr inte ge dig ett slutpris innan vi har kikat på enheten. Uppskattningsvis bör priset hamna runt 700-900:-.
   Jag skulle vilja rekommendera dig att skicka in din enhet för en felsökning (1:- + frakt) så tar vi oss en titt på den!

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 124. Ludvig

  1 maj, 2014

  Hej! Jag lyckades få vatten på min iphone 5. Den fungerar men dock är det ljusa rutor på skärmen och hem och låsknappen är tröga. När den laddar kommer det upp att tillbehöret stöds ej! Vad skulle en reparation på detta kosta?

  Svara

  • iAkuten

   8 maj, 2014

   Hej Ludvig!

   För att bäst kunna hjälpa dig vore det bra om du ringde vår support, 046 – 27 26 000.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 125. Lotta

  2 maj, 2014

  Hej, jag tappade igår min IPhone 4s i ån. Den blev liggande i 10 minuter men fungerade. Väl hemma stängde jag av den, plockade ur batteri, fönade och lät torka över natten. Idag fungerade den som vanligt i ca 5 timmar. Nu har notisljud och ljud från musik lagt av. Jag kan inte ändra högtalarljud men konstigt nog så ringer det i den vid samtal. Även samtalen hörs som vanligt. Tips på vad jag ska göra?

  Svara

  • iAkuten

   8 maj, 2014

   Hej Lotta!

   Detta är ett typisk fuktskade-fel. En komponent på kretskortet som styr ljudfunktionerna har skadats vilket medför att flera ljudrelaterade funktioner har slutat att fungera. Dessvärre finns det inget ”lättfix” för detta.

   Mvh,
   iAkuten.se

   Svara

 126. Emmelie

  4 oktober, 2014

  Hej, tappade min iphone6 i toan! snabb som attan tog jag upp den och toka den. den funkar men skickar ett felmedelande att kabel eller tillbehöret kanske inte funkar korrekt med denna iphone fast inget är i. annars funkar allt. märker man på en gång om den är fuktskadad eller kan det komma smygandes!?

  Svara

  • Emmelie

   5 oktober, 2014

   Några timmar efter slutade ljudet att fungera när man ringde. jag kunde inte höra dem men de kunde höra mig. stängde av den och den va avstängd i ca 15 timmar. slog på den och jag kan ringa som vanligt igen. allt verkar funka! även felmeddelandet har slutat att komma! ska jag räkna med att det kan komma nya fel eller tror ni att min telefon klarade sig?! :) det är nu 21timmar sen den tog ett bad.

   Svara

   • iAkuten

    6 oktober, 2014

    Hej Emmelie!

    I samband med fuktskador brukar fel dyka upp inom 48-72h. Efter tre dygn brukar de fel som är på telefonen att bestå. Finns inga fel att hitta då, då bör enheten klara sig.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>